Nieuw-Vlaamse Alliantie

Waalse regering racistisch (07/03/02)

De arrogantie van politiek Wallonië scheert dezer dagen hoge toppen. De Waalse regering valt steil achterover van het feit dat in een bedrijf, gelegen in Vlaanderen, Nederlands wordt gesproken. Nog groter is de Waalse verbazing dat een commercieel bedrijf warempel objectieve criteria hanteert bij de personeelsaanwerving. De Waalse politici hebben het lef te eisen dat personeelsleden gerecruteerd worden op basis van hun etnische afkomst aan de hand van quota voor Vlamingen en Walen. Anders trekken ze hun geld terug uit SN Brussels.

Voor de N-VA bestaat er maar één woord voor zulke handelwijze: racisme. De N-VA vraagt de Vlaamse meerderheidspartijen om het gedrag van hun Franstalige coalitiepartners in de meest scherpe bewoordingen te veroordelen. Een tip: in België legt men een cordon sanitair rond racistische partijen.

Indien een Vlaams bewindvoerder zou eisen dat Vlamingen voorrang moeten krijgen bij een personeelsselectie dan zou het verwijten regenen vanuit Wallonië. Een regeringscrisis zou onvermijdelijk zijn. Wanneer gaan de Vlaamse meerderheidspartijen eindelijk reageren?

De N-VA heeft genoeg van de Waalse chantage en de afgunst ten aanzien van onze welvaart. De Vlamingen moeten een jaarlijkse solidariteit opbrengen voor Wallonië ten bedrage van tientallen miljarden euro terwijl Waalse politici Vlaanderen alles in de weg proberen te leggen wanneer het werk maakt van het eigen welzijn en de eigen welvaart. Solidariteit is in België een eenrichtingsverkeer.

De N-VA maant SN Brussels aan om niet, zoals de Vlaamse meerderheidspartijen steevast doen, te bezwijken voor de Waalse chantage.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Karel Van Hoorebeke, kamerlid, lid Onderzoekscommissie Sabena

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be