Ingezonden persbericht

Viewlocity en Axway, een dochteronderneming van de Sopra Group, kondigen strategisch samenwerkingsverband en overname van de EAI-activiteiten van Viewlocity aan

Amsterdam, 7 maart 2002 - Viewlocity, een belangrijke leverancier van software voor Supply Chain Event Management (SCEM), heeft vandaag een breed samenwerkingsverband aangekondigd met de Sopra Group, een van de grootste en meest gerespecteerde bedrijven in Europa op het gebied van consulting en systeemintegratie.

De overeenkomst houdt onder meer in dat Axway de EAI-producten (Enterprise Application Integration) van Viewlocity overneemt, alsmede de Europese activiteiten van Viewlocity rond de verkoop, service en ondersteuning van deze producten. Op mondiaal niveau blijft Viewlocity de integratieproducten bundelen binnen de eigen TradeSync SCEM-suite. Bovendien geniet Viewlocity de exclusieve distributierechten voor de producten in Azië en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Voor Viewlocity betekent de overname dat het bedrijf optimaal kan profiteren van de waarde van zijn EAI-activiteiten. Viewlocity kan zich zo blijven concentreren op het aanbieden van hoogwaardige producten en diensten voor de distributieketen aan een toenemend aantal vooraanstaande multinationals. Met de Viewlocity TradeSyncä Suite zien klanten snel tastbare resultaten. Ze kunnen hun uitgestrekte distributieketen nauwgezet controleren op gebeurtenissen en uitzonderingen die nadelige gevolgen zouden kunnen hebben voor de uitvoering van bestellingen, het voorraadbeheer en het transport.

De duizend EAI-klanten van Viewlocity hebben voordeel bij de aankondiging van vandaag, omdat de EAI-activiteiten van het bedrijf worden overgenomen door een leidinggevend bedrijf in de sector. Sopra Group werd opgericht in 1968, telt meer dan 6000 medewerkers en biedt IT- en systeemintegratiediensten aan in heel Europa. Volle dochter Axway houdt zich uitsluitend bezig met EAI-oplossingen. Het bedrijf heeft meer dan 4000 klanten en is een van de leiders op de Europese EAI-markt. Axway zal de Viewlocity-integratieproducten AMTrix en TSIB verder blijven verbeteren in aanvulling op het bestaande aanbod van Axway.

"Zoals alle succesvolle bedrijven is het belangrijk dat we ons concentreren op die gebieden waar wij nu en in de toekomst de grootste toegevoegde waarde kunnen bieden", aldus Jeffrey Simpson, President en Chief Executive Officer van Viewlocity. "We zijn trots op onze rijke EAI-erfenis en we hebben er het volste vertrouwen in dat onze EAI-klanten veel voordelen zullen ondervinden, dankzij alle middelen waarover de Sopra Group beschikt op financieel terrein en op het gebied van ontwikkeling en personeel."

"De Sopra Group heeft wat consulting en systeemintegratie betreft een leidinggevende positie weten te veroveren door de nauwe verbondenheid met de werkwijzen van onze klanten, door onze uitgebreide ervaring met het beheer van complexe IT-projecten van planning tot implementatie, en door onze kennis van nieuwe technologieën", zo verklaarde Pierre Pasquier, Chief Executive Officer van de Sopra Group. "Enterprise Application Integration is de hoeksteen van onze portfolio. Het doet ons dan ook veel plezier om de betrouwbare EAI-producten van Viewlocity aan onze oplossingen te kunnen toevoegen."

Viewlocity
Viewlocity is een wereldwijde aanbieder van SCEM-software (Supply Chain Event Management). Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Atlanta (Georgia). Voorts heeft Viewlocity vestigingen verspreid over Europa en Azië. Tot de klanten behoren tal van bedrijven uit de Global 2000, waaronder American Standard, Carrefour, DHL Worldwide Express, Philips, Exel, Volvo en DuPont. Strategische partners van Viewlocity zijn Cap Gemini Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, KPMG Consulting, IBM, BEA en Oracle Corp. Meer informatie kunt u vinden op de Viewlocity website: www.viewlocity.com.

Alle handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Neil Anderson
Viewlocity
+44 (0) 20 8283 0800
nanderson@viewlocity.com