Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.10 uur) Donderdag 7 maart 2002

Maastricht, doorgereden na aanrijding:
Woensdagavond 6 maart 2002 heeft op de Viaductweg te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een taxibusje door een personenauto werd aangereden. Zowel de taxichauffeur als een inzittende moesten zich onder doktersbehandeling stellen met nek- en rugklachten.
Omstreeks 22.30 uur werd een taxibusje van een bedrijf uit Kerkrade op de Viaductweg te Maastricht van achteren aangereden door een personenauto. Dat gebeurde vermoedelijk nadat de bestuurder van de personenauto met te hoge snelheid had gereden en na een remmanoeuvre zijn auto niet in bedwang kon houden. Daarbij raakte de auto in een slip waarbij het taxibusje met een flinke klap werd aangereden. De bestuurder van het taxibusje kon slechts met grote moeite zijn auto in bedwang houden. Beide autos kwamen tot stilstand waarna beide bestuurders even met elkaar spraken. De taxichauffeur liep naar een iets verderop eveneens op de Viaductweg staande politiepatrouille die aan het bemiddelenen was bij een andere aanrijding. De onbekende bestuurder van de personenauto maakte daarvan gebruik en reed weg van de plaats van het verkeersongeval. Zowel de bestuurder van de taxibus (21) als zijn vrouwelijke inzittende (48) werden naar het ziekenhuis overgebracht naar aanleiding van nek- en rugklachten. Zij behoefden echter niet opgenomen te worden.
De identiteit van de eigenaar van de weggereden auto is bekend. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 30 jarige inwoner van Maastricht is donderdag 7 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. Een politiepatrouille zag donderdagmorgen omstreeks 02.25 uur een personenauto slingerend rijden over de John F. Kennedysingel te Maastricht. Bij een daarop volgende controle van de bestuurder bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcoholhoudende drank te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar deze zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Gronsveld, boete wegens alcoholgebruik:
Een 43 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 7 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de inwoner van Gronsveld bleek omstreeks 00.30 uur bij een routinecontrole op de Viaductweg te Gronsveld. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek dat deze naar alcohol rook, hetgeen een blaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Gronsveld werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Daarnaast werd hem een rijverbod van twee uur opgelegd.

Maastricht, boete voor winkeldievegge:
Een 31 jarige inwoonster van Maastricht is woensdag 6 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Zij pakte in een schoenenzaak aan de Muntstraat te Maastricht een paar slippers weg met een waarde van bijna 14 euro. Toen zij met de slippers zonder deze te betalen de zaak wilde verlaten werd zij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon zijn huiswaarts. De slippers zijn inmiddels teruggegeven aan de eigenaar.