Gemeente Amsterdam


---
|
ROA Platform Volkshuisvesting ontvangt de Schelto Patijn-prijs

ROA Platform Volkshuisvesting ontvangt de Schelto Patijn-prijs

Hedenmiddag is de Schelto Patijn-prijs uitgereikt aan het ROA Platform Volkshuisvesting. De prijs werd overhandigd aan de voorzitter van het platform, Felix Beekman, die ook directeur is van de Zaanse corporatie Saenwonen. De heer Beekman ontving de prijs uit handen van de beide voorzitters van de CoördinatieCommissie Regionale Samenwerking Amsterdam, de heer J.A. van Kemenade, commissaris der Koningin van de provincie Noord-Holland, en de heer M.J. Cohen, burgemeester van Amsterdam. Oud-burgemeester van Amsterdam, de heer Schelto Patijn, was ook aanwezig. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van de commissie.

De Schelto Patijn-prijs 2001 is toegekend aan het ROA Platform Volkshuisvesting als initiatiefnemer van WoningNet. Via WoningNet kunnen woningzoekenden nu reageren op alle vrijkomende huurwoningen in de regio Amsterdam. De samenwerkende woningcorporaties in deze regio zijn hiermee in staat geweest om de krachten regionaal te bundelen en een voor de burger zeer toegankelijke voorziening aan te bieden voor de hele regio. Genoeg reden dus om dit beleidsbepalende orgaan van de woningcorporaties deze prijs voor regionale samenwerking toe te kennen.

De prijs is in 2000 ingesteld door de samenwerkende overheden in de regio Amsterdam, georganiseerd in de CoördinatieCommissie Regionale Samenwerking Amsterdam, en is vernoemd naar oud-burgemeester Schelto Patijn vanwege de leidende rol die hij heeft gespeeld in de regionale samenwerking na het Amsterdamse referendum over de stadsprovincie in 1995, onder meer sinds 1997 als voorzitter van de CoördinatieCommissie. Patijn heeft als eerste persoon de prijs ontvangen op 8 december 2000 ter gelegenheid van zijn afscheid als burgemeester van Amsterdam en als voorzitter van de CoördinatieCommissie. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die in de regio Amsterdam op een bijzondere manier de samenwerking heeft verbeterd.

Mirjam Otten

^


-

© gemeente Amsterdam - 7-03-2002