Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-03-2002 3e Persbericht 7 maart 2002

Eindhoven: Mishandelingen
Donderdagmiddag om 17.30 uur is in zijn woning in Eindhoven een 25-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij heeft in de periode van december 2001 tot maart dit jaar zijn 34-jarige vriendin verschillende malen ernstig mishandeld. Afgelopen maandag stak de man tijdens een ruzie de vrouw met een mes achter in het hoofd. Ze moest zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelden. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is ingesloten.

Son: Dodelijk bedrijfsongeval
Donderdagmorgen rond 9.00 uur is een 23-jarige man uit het Duitse Westerregeln om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval op het Industrieterrein in Son. De man was samen met zijn vader bezig met werkzaamheden aan een in aanbouwzijde bedrijfshal. Zij stonden samen op een hoogwerker. Door een medewerker van het bedrijf werd een kraan in werking gesteld die tegen de hoogwerker kwam. Het slachtoffer kwam daarbij ten val. Met een traumahelikopter werd hij naar het Catharina ziekenhuis gebracht,. Hij overleed daar even later aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Son: Diefstal bestelauto
Donderdagmiddag rond 14.00 uur is op het industrieterrein in Son een bestelauto gestolen. De chauffeur meldde zich bij het kantoor van een bedrijf dat hij een lading kwam lossen. Toen hij terug naar zijn auto liep zag hij deze nog net wegrijden. De laadklep van de auto stond open en enkele dozen die klaar gezet waren om te lossen vielen op de weg. De dader heeft op de plaats een gestolen Fiat personenauto achter gelaten. De gestolen auto betreft een witte Mercedes met daarop in blauwe en rode letters R. Albersen Wierden, onderhoud van RVS.

Helmond: Zakkenrollen
Donderdagmiddag rond 16.00 uur is bij een 31-jarige Helmondse haar portemonnee gestolen. De vrouw was aan het winkelen in een zaak aan de Veestraat. Tijdens het winkelen bemerkte ze dat haar portemonnee met ongeveer 100 euro en enkele pasjes uit haar jaszak gestolen was.

Helmond: Diefstal auto
Donderdagmiddag tussen 15.00 en 15.45 uur is in de Molenstraat een grijze Volkswagen Golf met het kenteken SF-47-ZJ gestolen.

Best: Diefstal auto
Op een parkeerterrein aan De Maas in Best is donderdagmiddag een grijze Volvo V70 met het kenteken XR-NB-35 gestolen.

Soerendonk: Inbraak woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan het Zitterd in Soerendonk. Een keukenraam werd opengebroken en de woning doorzocht. De dieven zijn aan de haal met sieraden.

Dommelen: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag heeft de politie op de Tiendreef in Dommelen een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op snelheid met een lasergun. Twaalf automobilisten gingen op de bon. Hoogste snelheid 81 km/u. Twee bromfietsers gingen op de bon omdat ze geen helm droegen en een bromfietser kreeg een bekeuring, omdat zijn brommer niet verzekerd was.