Wedstrijd NAC - Gunco/Rotterdam Basketbal

76 - 76
Derde periode 59 - 54
Tweede periode 40 - 36
Eerste periode 22 - 16

Topscorers punten minuten gespeeld Calvert White 18 punten minuten Hunter Reinke 18 punten minuten Ardan Cusell 13 punten minuten Koen Rouwhorst 13 punten minuten Tico Milovac 10 punten minuten Stephan van der Schoot 6 punten minuten Aleksandar Lukic 4 punten minuten Virgil Ormskerk 3 punten minuten Dejan Barisic 0 punten minuten Ron Borstel ziek
Jerome de Vries geblesseerd
Austin Malang geblesseerd

Rebounds
Totaal team 32 rebounds Verdedigend 22 rebounds Aanvallend 10 rebounds Calvert White 6 rebounds
Hunter Reinke 8 rebounds
Koen Rouwhorst 6 rebounds

Schotpercentage
Totaal team 50 procent (31 op 62) Driepunters 27 procent ( 6 op 22) Vrije worpen 59 procent (17 op 29)

Bijzonderheden
Gunco/Rotterdam Basketbal zag de kansen op deelname aan de play-offs slinken door een nederlaag met 86-85 (na verlenging) bij NAC. De formatie van coach Bottse miste twee keer de kans op winst. Na vrijwel de gehele wedstrijd achter te hebben gestaan kwamen de Rotterdammers in de slotfase op 73-76. Maar een driepunter van Quintin Hall in de buzzer bezorgde de thuisploeg alsnog vijf extra minuten. In de verlenging leek Gunco/Rotterdam Basketbal (zonder de door een keelontsteking gevelde Ron Borstel) alsnog de winst te veroveren. Mede door twee driepunters van Tico Milovac kwam de ploeg op voorsprong. Met nog 7.7 seconden op de klok miste de in de eerste twintig minuten sterk spelende Calvert White vanaf de vrije worplijn (waar hij slechts twee van de negen pogingen benutte), om vervolgens 83-85 te scoren. Virgil Ormskerk maakte daarna een snelle fout, waardoor NAC de bal met iets meer dan vier seconden aan de zijkant kreeg. Die tijd bleek voor Hall voldoende om wederom een driepunter te scoren: 86-85. Met excuses voor de niet geheel complete scouting.

Stand Elite B (beste drie naar play-offs)
6 EBBC/Den Bosch 26-36 7 NAC 26-24

8 BC Noordkop 25-18
9 BS Weert 25-16 10 Gunco/Rotterdam Basketbal 25-14
11 NTNT/Haaglanden 25-10