Arrondissementsparket Middelburg

Middelburg, 7 maart 2002

Officier van justitie in hoger beroep tegen vrijspraak Terneuzense politieman

De officier van justitie in Middelburg heeft hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de Meervoudige Kamer van 27 februari 2002, waarbij een Terneu-zense politieman werd vrijgesproken van schuld aan de aanrijding die de dood van Peter Vermeulen tot gevolg heeft gehad.

Aanvankelijk had de officier van justitie de zaak tegen de politieman gesepo-neerd. Het Gerechtshof te Den Haag heeft daarna opdracht gegeven de politieman toch te vervolgen. De officier van justitie eiste vervolgens ter terechtzitting een werkstraf van 100 uur, subsidiair 50 dagen hechtenis, plus een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat, wanneer het Gerechtshof de ver-volging heeft bevolen, de zaak in laatste instantie ook aan het Gerechtshof dient te worden voorgelegd.
Daarnaast is het OM het niet eens met de motivering van het vonnis, met name ten aanzien van de consequenties die de rechtbank verbindt aan het onbekend zijn met een wegsituatie.