Ingezonden persbericht

PERSBERICHT & UITNODIGING

Aanstaande donderdagavond vertrekt er een luxe touringcar vanuit het Overijsselse naar Mayrhofen in Oostenrijk. Op zich geen bijzondere activiteit in deze tijd van het jaar -omdat het in Oostenrijk momenteel hoogseizoen is- maar de passagiers spreken wellicht meer tot de verbeelding. Het gezelschap bestaat voornamelijk uit vertegenwoordigers van diverse media, geluids- en lichttechnici en artiesten. Doel: een wel heel bijzondere cd-presentatie van het trio: De Regiotappers.

De Regiotappers (Willie Oosterhuis, Edwin van Hoevelaak en Jans) is het presentatietrio van het RTV Oost-muziekprogramma 'De Regiotap Club'. Ze hebben net hun nieuwe cd-singel ('Hoe geet met ow' op de melodie van de seventies-hit 'How do you do' van Mouth and Mc.Neal) uitgebracht en dat blijkt in het zeer populaire wintersportgebied rond Mayrhofen een regelrechte hit te gaan worden. Hoogste tijd dus voor een bliksembezoek.

Door een snelle aktie van het Twentse artiestenbureau New Entertainment en met medewerking van het Europese netwerk van Grolsch werd er kontakt gelegd met een aantal zeer populaire uitgaansgelegenheden in Mayrhofen, Kirchberg en Kitzbuhel. Resultaat: Oostenrijk kan zich opmaken voor zes live-optredens van De Regiotappers in drie dagen. De optredens bevatten een flitsende minishow waarin De Regiotappers uiteraard een hoofdrol spelen. Het omlijstende programma wordt verzorgd door 'Popcorn & Confetti' (voor de gelegenheid nu al omgedoopt in 'Popcorn und Confetti'), bestaande uit het Sallands/Twentse diskjockeyduo Henk Smit en Roel Zweers die sinds enige tijd in het land optreden met hun nieuwe en avondvullende muzikaal komische reis door the seventies. Al met al na Gretha Smit, een nogal merkwaardig winters Overijssels exportproduct.

In de Oostenrijkse zalen en discotheken wordt de nieuwe cd van De Regiotappers op luchtige wijze gepresenteerd. Het schijfje bevat een twaalftal splinternieuwe nummers die, naast de onverwacht sterke teksten, alleen al opvallen door hun prachtige arrangementen waarin alleen plaats is voor een groot aantal echte blazers, drummers en multi-instrumentalisten. Ze zijn stuk voor stuk speciaal geschreven voor live-optredens met groot publiek.

UITNODIGING
(