Korps: Utrecht, plaats: utrecht 7-03-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.45 uur

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Walikerstraat werd woensdagmiddag een vrouw aangehouden voor het stelen van kleding.

Omstreeks 14.40 uur zag het winkelpersoneel een 23-jarige vrouw uit Amsterdam zich verdacht ophouden bij de kledingrekken. Tevens zagen de personeelsleden dat de vrouw een kledingsstuk onder haar jas verstopte en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten.

De Amsterdamse werd staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Op het bureau kreeg zij een bekeuring en werd naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole

LEUSDEN De politie heeft woensdagmiddag op de Heiligenbergerweg een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 15.30 uur werden met behulp van de lasergun 15 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, het onterecht voeren van de mistverlichting en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een aantal bromfietsbestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de constructie snelheid en het niet hebben van de vereiste verzekeringspapieren.

Dieven overlopen

LEUSDEN Bij een pand aan de Storkstraat werden in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 maart door de beveiliging vier verdachten overlopen die aan het inbreken waren.

Omstreeks 02.05 uur ontdekte de beveiliging dat er werd ingebroken. Onderweg naar de locatie werd de politie op de hoogte gebracht. Eenmaal bij het pand hadden de verdachten inmiddels kans gezien weg te komen. Onderzoek wees uit dat het pand doorzocht was door de verdachten. Het is nog niet bekend of er goederen ontvreemd zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.