HUIJSKENS EN ISTHA

Rodamco North America NV verkoopt RREEF US

Rotterdam, 7 maart 2002

PERSBERICHT

Rodamco North America NV verkoopt RREEF US

Vandaag heeft Rodamco North America NV ('RNA') bekend gemaakt dat een voorwaardelijke overeenkomst is getekend met Deutsche Asset Management voor de verkoop van RREEF US, het in de Verenigde Staten gevestigde onroerendgoed managementbedrijf en het belangrijkste actief van RoProperty Holding BV ('RoProperty'). RNA heeft een belang van 23% in RoProperty. De overige aandeelhouders zijn Rodamco Europe NV (36%), Haslemere NV (36%) en de Robeco Groep NV (5%). Deutsche Asset Management is het wereldwijd opererende investment managementbedrijf van Deutsche Bank Group.

De totale netto-opbrengst bedraagt US$406 miljoen, na aftrek van kosten voor het afwikkelen van lopende verplichtingen en transactiekosten. Het aandeel van de opbrengsten dat toekomt aan RNA is circa US$96 miljoen. De afwikkeling van de transactie welke afhankelijk is van een aantal gebruikelijke condities zal naar verwachting eind april 2002 plaatsvinden.

RNA maakte in 14 januari 2002 bekend dat zij een overeenkomst had getekend op grond waarvan Westfield America Limited Partnership, Simon Property Group, Inc. en The Rouse Company gezamenlijk RNA zullen verwerven via een aankoop in contanten van alle activa van RNA. De kopers zullen tevens alle verplichtingen van RNA overnemen. RNA zal haar aandeelhouders goedkeuring vragen voor de transactie en de verdeling van de opbrengsten tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 25 maart 2002. Het tijdstip en de locatie zullen te zijner tijd gepubliceerd worden. De verkoop van het belang van RNA in RREEF US is niet van invloed op de verkoopprijs van EUR2,48 miljard, of EUR55,00 per aandeel, voor de activa van RNA.


- EINDE -

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Rodamco North America NV
Constantijn van Rietschoten

010 201 36 21 (kantoor)

06 22 99 42 70 (mobiel)

Huijskens & Istha
Charles Huijskens

06 53 10 50 72 (mobiel)

Brunswick Group Limited
Simon Holberton
+ 44 797 498 2347 (mobiel)
Katie Bell
+ 44 797 498 2434 (mobiel)

NADERE INFORMATIE KUNT U VINDEN OP ONZE WEBSITE:

WWW.RODAMCO-NA.COM

Aan de redactie:
Rodamco North America NV is een grote onroerendgoedmaatschappij die in de Verenigde Staten belegt en tevens een van de grootste onroerendgoedfondsen genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam. Dankzij de focus op haar kernportefeuille, te weten winkelbeleggingen van topkwaliteit, en de aankoop van Urban Shopping Centers, Inc. in november 2000, is RNA de op twee na grootste eigenaar van winkelcentra in de Verenigde Staten. De Vennootschap heeft belangen in 35 regionale winkelcentra verspreid over de gehele Verenigde Staten. RNA heeft een secundaire notering aan de beurzen van Parijs, Frankfurt en Brussel.


07 mrt 02 09:11