Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.15 uur

Winkeldief aangehouden

BILTHOVEN- Op woensdagmiddag werd een 40-jarige vrouw uit Deventer aangehouden nadat ze parfum had gestolen uit een winkel.

De vrouw wilde een winkel aan de Julianalaan verlaten zonder verschillende flesjes parfum af te rekenen aan de kassa. Ze werd tegengehouden door winkelpersoneel en de politie werd gewaarschuwd. De vrouw had in haar tas flesjes parfum liggen ter waarde van 728 euro.

De flesjes bleven achter in de winkel en de vrouw werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

ODIJK- Op woensdagavond vond er een aanrijding plaats tussen een voetganger en een auto.

Omstreeks 22.00 uur stapte een 25-jarige vrouw uit Odijk uit de bus en stak ter hoogte van de Singel de N229 over. Bij het oversteken zag ze kennelijk een 26-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede over het hoofd en een aanrijding volgende. De vrouw werd geschept door de auto en raakte gewond aan onder andere haar heup.Ze werd vervoerd naar het ziekenhuis.

De 26-jarige bestuurder raakte niet gewond. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Inbrekers na achtervolging aangehouden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- Op woensdagochtend werden vier mannen aangehouden nadat ze vermoedelijk hadden ingebroken in een bedrijf.

De politie kreeg omstreeks 03.20 uur de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Hoofdstraat. Toen de politie bij het pand kwam reed een auto met hoge snelheid weg. De achtervolging werd ingezet en de auto met vier inzittenden reed de auto hard weg in de richting van de A12. Door de hoge snelheid en het onverantwoorde rijgedrag van de bestuurder raakten de achtervolgende agenten het zicht op de auto kwijt.

Andere politiewagens in de politieregio Utrecht werden op de hoogte gebracht van de vlucht van de vermoedelijke inbrekers. Op de Rondweg in Veenendaal zagen agenten de auto rijden en deze kon hier uiteindelijk aan de kant worden gezet. De inzittenden, mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar afkomstig uit De Bilt en Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Het raam van het bedrijf was verbroken en de daders hebben gepoogd computer apparatuur mee te nemen wat kennelijk niet is gelukt omdat ze werden gestoord.