Syntegra Nederland



Utimaco Safeware en Syntegra gaan samen security-oplossingen aanbieden

07.03.02 Syntegra in Benelux

Arnhem, 7 maart 2002 - Utimaco Safeware BV is uitermate gelukkig bekend te kunnen maken dat ze onlangs een partnership gesloten hebben met Syntegra, de wereldwijde specialist op het gebied van consultancy en system integration. Gezamenlijk zullen beide bedrijven de beveiligingsoplossingen van Utimaco Safeware BV op de Nederlandse markt gaan aanbieden, waarbij Syntegra de integratie en het beheer van deze security-producten zal gaan verzorgen. Deze samenwerking voorziet in beider behoefte om op strategisch niveau de meest actuele beveiligingsoplossingen te gaan aanbieden.

Het partnerprogramma van Utimaco Safeware BV biedt Syntegra de mogelijkheid om de high-end IT-security producten, en eventueel diensten, van Utimaco Safeware BV te leveren tegen speciale condities. Het doel van deze samenwerking is, dat Syntegra de oplossingen van Utimaco Safeware als toegevoegde productenportfolio in haar oplossingen aan haar klanten in de Nederlandse markt kan aanbieden en dat zij hierbij worden ondersteund door Utimaco Safeware BV.

Sander Scholten, directeur Enterprise Systems & Solutions bij Syntegra over de overeenkomst: "Met deze overeenkomst zijn wij in staat om onze klanten op een nog breder terrein te voorzien van maximale beveiliging, zowel op het gebied van producten als op het gebied van technische kennis en ondersteuning.

Utimaco beschikt als ontwikkelaar van high-end security-oplossingen namelijk over hoogwaardige technische kennis, die nu ook aan onze huidige relaties ter beschikking zal worden gesteld. "Wij zijn ervan overtuigd dat we door deze bundeling van krachten onze gewaardeerde relaties een nog hoger niveau van dienstverlening kunnen bieden". "Utimaco zal zich door de ervaring en de marktkennis binnen Syntegra op een veel breder marktsegment kunnen richten dan tot op heden het geval was," vervolgt Harald Zeeman, Partner & Alliance Manager van Utimaco. Als eerste stap zal Utimaco Safeware de verkoopteams binnen Syntegra trainen ter voorbereiding op de verdere samenwerking in projecten van klanten. De synergie tussen beide bedrijven is een belangrijk voordeel in de huidige markt waar meer en meer bedrijven, organisaties en banken deelnemen aan wereldwijde eBusiness initiatieven.

Over Utimaco Safeware:
Utimaco Safeware is de toonaangevende Europese producent van gecertificeerde IT beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor mobiele/desktop-beveiliging en internet-beveiliging. Utimaco Safeware's PKI technologie wordt gebruikt door CSSF (Luxemburg), CertEurope (Frankrijk), DBV-Winterthur (Duitsland) en vele anderen. Utimaco Safeware's "Digital Transaction Security" Competence Centre (DTS) bouwt op de E-business en crypto-middleware expertise die sinds 1992 is opgedaan. De door Utimaco Safeware ter ondersteuning van eigen applicaties ontwikkelde PKI (PKA) is uitgegroeid tot een volwassen, open PKI product. Utimaco Safeware bedient wereldwijd klanten in de sectoren overheid, banken en industrie. Recentelijke successen omvatten onder meer de Bulgaarse nationale Public Key Infrastructurevoor E-government. Meer informatie: http://www.utimaco.com.

Over Syntegra
Syntegra is een wereldwijde specialist op het gebied van consultancy en system integration. Syntegra is onderdeel van British Telecom en heeft meer dan 5.000 medewerkers in Europa, USA, Azië en Australië. Syntegra ontwikkelt innovatieve ideeën waarbij de nieuwste technologieën worden toegepast. Hierbij kan worden geput uit een wereldwijde ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen. Syntegra adviseert niet alleen. Ook ontwerp, levering, implementatie en beheer van ICT- systemen behoren tot het dienstenpakket.

Syntegra
Marlies Pulsford-Hoekx
079 368 23 45
E-mail : m.pulsford@syntegra.nl