Gemeente Rijswijk

REGELRECHT
7 maart 2002


* Agenda vergaderingen Oude- en Nieuwe Raad
* Bewonersavond 'Te Werve' (Wijkontwikkelingsplan)
* Wet op de Ruimtelijke Ordening
Inspraakprocedure voorontwerp-bestemmingsplan "Regeling Seksinrichtingen"

* Komt u wel goed in de gemeentegids te staan?
* Opknapbeurt voor avonturenspeelplaats Wilhelminapark
* Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Inzamelactie Coins for Care groot succes
* Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet
* Bouwaanvragen

* Bouwvergunningen

* Aanvraag kapvergunningen

Agenda vergaderingen Oude- en Nieuwe Raad

Vergadering en spreekrechtbijeenkomst van de raad van de gemeente Rijswijk op woensdag 13 maart 2002 in het gemeentehuis van Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2. Aanvang 19.30 uur.
Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen*:
* Onderzoek geloofsbrieven en toelating benoemd verklaarde leden;
* Aangehouden moties van D66 en PvdA omtrent Masterplan Oud Rijswijk.

Vergadering en spreekrechtbijeenkomst van de raad van de gemeente Rijswijk op donderdag 14 maart 2002 in het gemeentehuis van Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2. Aanvang 19.30 uur.
Op de agenda staan de volgende onderwerpen*:

* Beëdiging van de benoemd verklaarde leden;
* benoeming wethouders (indien bekend);

* aanpassingen diverse verordeningen.


*)aanvullingen en/of aanpassingen voorbehouden.

.

Bewonersavond "Te Werve' (Wijkontwikkelingsplan)

Op 25 februari 2002 zijn in "De Koepelhof" in Te Werve de plannen gepresenteerd voor de herinrichting van het westelijke gedeelte van de wijk. Het gaat om een deel van de uitvoering van het `groene' onderdeel van het Wijkontwikkelingsplan Te Werve uit mei 2000. De gepresenteerde herinrichtingsplannen zijn door de gemeente in samenwerking met het bewonersplatform `Te Werve', de woningcorporaties Vidomes en Rijswijk Wonen, de speeltuin `Te Wervetuin' en de Rehobothschool opgesteld.

Belangrijke onderdelen van de plannen zijn:

* herinrichting van het groen rond een langzaamverkeer wandelroute door de wijk (opener, sociaal veiliger, beter verlicht) en rond de school;

* herinrichting van de speeltuin "Te Wervetuin";
* een bomenplan voor de Generaal Berenschotlaan;
* en kleinschalige herinrichting van parkeerplaatsen.
Bij de presentatie op 25 februari waren ongeveer veertig bewoners aanwezig. Zij waren het op hoofdlijnen eens met de plannen, maar kritische vragen waren er zeker. Met name over de noodzaak bomen te verwijderen en de parkeervoorzieningen te wijzigen. Aan het eind van de bijeenkomst zijn formulieren uitgedeeld waarop bewoners tot 15 maart 2002 hun reactie op de plannen aan de gemeente kenbaar kunnen maken. Op dit formulier kunnen de bewoners ook een idee indienen voor een leuk, de wandelroute begeleidende, `rode draad' element door de groenzone. Tot 15 maart 2002 ligt het plan ook bij de sectie Communicatie in het gemeentehuis ter inzage (Gen. Spoorlaan 2, op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur).

.

Wet op de Ruimtelijke Ordening
Inspraakprocedure voorontwerp-bestemmingsplan
"Regeling Seksinrichtingen"

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken ingevolge de gemeentelijke inspraak-verordening Rijswijk 1994 bekend, dat met ingang van vrijdag, 8 maart 2002 gedurende vier weken, d.w.z. tot en met 4 april 2002 in het gemeentehuis bij de sectie Communicatie, Generaal Spoorlaan 2-4 (kamer 77) ter inzage ligt het Voorontwerp "Paraplu-bestemmingsplan Regeling Seksinrichtingen". Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente en bevat een aanvulling op alle in de gemeente Rijswijk vigerende bestemmingsplannen.
Aanleiding van het bestemmingsplan is het opheffen van het algeheel bordeelverbod uit het Wetboek van Strafrecht.
In een aanvullende gebruiksbepaling is opgenomen, dat het verboden is om bouwwerken en onbebouwde gronden te gebruiken voor de uitoefening van een seksinrichting met uitzondering van de drie in Rijswijk bestaande seksinrichtingen aan de Caen van Necklaan 71/73, Caen van Necklaan 75 en Kerklaan 40.
Gedurende de termijn, dat het voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen van Rijswijk en de natuurlijke en rechtspersonen, die in de gemeente een belang hebben schriftelijk hun zienswijze naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk en/of mondeling tijdens een door de Raadscommissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Wijkbeheer te houden hoorzitting. Plaats, datum en tijdstip van deze zitting wordt nog bekendgemaakt. De Sectie Communicatiezaken is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur.
Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt tevens tijdens de openingstijden van de Rijswijkse openbare bibliotheken voor een ieder ter inzage.

.

Komt u wel goed in de gemeentegids te staan?

Ook dit jaar verschijnt er een gemeentegids, die gratis huis-aan-huis wordt verspreid in heel Rijswijk. Voor de oude-vertrouwde, maar zeker ook voor nieuwe inwoners van Rijswijk blijkt de gemeentegids een handige bron van informatie.
Maar... dat blijft alleen maar zo als alle verenigingen, instellingen e.d. in Rijswijk ervoor zorgen dat veranderingen of nieuwe informatie bijtijds schriftelijk worden doorgegeven aan de gemeente. Dit jaar kan dat tot en met vrijdag 22 maart. Weliswaar verschijnt de gemeentegids pas in juni, maar de productietijd is lang; na 22 maart ontvangen wijzigingen kunnen niet meer worden verwerkt.

Wijzigingen en aanvullingen voor de gemeentegids kunt u tot 22 maart schriftelijk sturen naar:

gemeente Rijswijk
team Communicatie
t.a.v. Livia de Metz
Generaal Spoorlaan 2
2283 GM Rijswijk

U kunt ook faxen naar nummer 39.59.331 (t.a.v. Livia de Metz) of haar e-mailen: liviademetz@rijswijk.nl

Vermeld in uw bericht duidelijk leesbaar:

* de naam van uw organisatie

* het adres

* het postadres en postcode

* het telefoonnummer en de naam van degene die meer informatie kan verschaffen

* het eventuele e-mailadres

* de rubriek waarin u geplaatst wenst te worden
... kortom, alles waar een zoekende medemens behoefte aan heeft.

.

Opknapbeurt voor avonturenspeelplaats Wilhelminapark

Deze week is de gemeente gestart met de renovatie van de avonturenspeelplaats in het Wilhelminapark in de Muziekbuurt. Het water van de vijver groeide steeds dicht met riet. Dit riet wordt nu verwijderd en in plaats hiervan wordt zand aangebracht. Verder worden ook twee nieuwe speeltoestellen (glijbaan en klimtoestel) geplaatst. Het grasveld wordt opnieuw ingezaaid en voorzien van een drainagesysteem. Tevens worden bij de speeltoestellen veilige ondergronden aangebracht. Door een overzichtelijker inrichting van de gehele speelplek en de vijver wordt de veiligheid verbeterd. De te verwijderen rietkragen zullen gebruikt worden voor de aanleg en bescherming van natuurvriendelijke oevers in de Hoekpolder. Het plan maakt onderdeel uit van het Wijk-Ontwikkelings-Plan (WOP) Muziekbuurt.

.

Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door het Bureau WVG van de gemeente Rijswijk, een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het tijdelijk plaatsen van een rolstoel/scooterberging op het perceel plaatselijk bekend Rembrandtkade 218, kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie D nummer 6788.

Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Bebouwde Kom".
Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 7 maart 2002 veertien dagen, op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis). Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

.

Inzamelactie Coins for Care groot succes

In de afgelopen maanden konden alle inwoners van Rijswijk het geld dat met de invoering van de Euro op 1 januari 2002 waardeloos werd, kwijt bij een collectezuil van de nationale inzamelactie "Coins for Care" in het gemeentehuis.
Tijdens een gezellige bijeenkomst op vrijdag 1 maart hebben wethouder Braam (o.a. Financiën) en zo'n 15 leden van scoutinggroep "De Jaguars" die zuil geleegd en de inhoud gesorteerd naar Nederlands en buitenlands geld. De opbrengst was indrukwekkend; 66,5 kilogram aan muntgeld en 135 gram aan bankbiljetten. Volgens de landelijke organisatie is een kilo muntgeld goed voor gemiddeld ruim 27 Euro (f. 60,=), zodat de inhoud van deze collectezuil zeker 1815 Euro (f. 4000,=) zal bedragen.

De scouts hadden letterlijk hun handen vol met het scheiden van het geld in Nederlands en buitenlands geld, maar met een uurtje was het werk gepiept. Uit de zuil kwamen soms bijzondere munten tevoorschijn, zoals twee pfennig uit het `Deutsches Reich' van 1912, een 2½ cent-muntje en een vierkante stuiver (ongedateerd), een zilveren rijksdaalder uit 1966, een gedenkpenning ter ere van de Nobelprijs die Michael Gorbatsjov ontving in 1995 met het motto `Stop Child Exploitation' en... een Eurocent.
De opbrengst Het van deze landelijke inzamelactie gaat naar een gespecialiseerd bedrijf in Engeland, dat in staat is om alle valuta te sorteren. Het kan het daarbij gaan om in totaal om 189 verschillende soorten, die vervolgens naar de nationale banken in de landen van herkomst worden gestuurd. De banken keren vervolgens de geldwaarde uit aan "Coins for Care", die zorgdraagt voor verdeling over een groot aantal goede doelen. Het zal gezien deze tijdrovende procedure nog flink wat maanden duren voordat de afronding kan plaatsvinden.

foto Coins for care2.jpg (42308 bytes) Kleine en grote scouts aan het werk met assistentie van wethouder Braam

.

Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door onderstaande aanvragers een aanvraag is ingediend voor genoemde bouwvergunningplichtige activiteiten op de tevens genoemde percelen :

* Rieteiland 44 (K.B. van Beek / 02.00590/DGZ-V&H) - het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw

* Wilhelminalaan 32 (P.A. Rademakers / 02.00806/DGZ-V&H) - het oprichten van een garage/berging

* Lange Dreef 12 (H.R. Krol / 02.00779/DGZ-V&H) - het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw

* Strijpwetering 55 (C. Franken / 02.00929/DGZ-V&H) - het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw

* Strijpwetering 54 (N. v.d. Brink / 02.00928/DGZ-V&H) - het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw
* Strijpwetering 52 (Vleghert / 02.00927/DGZ-V&H) - het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw

* Strijpwetering 50 (A.C. Romkema / 02.00926/DGZ-V&H) - het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw

Voor de gebieden waarbinnen de aanvragen zijn gelegen (de Strijp en Leeuwendaal) geldt een voorbereidingsbesluit. Daar de bouwplannen niet in strijd zijn met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan 2e Uitwerking Strijp kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunningen op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.
De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 7 maart 2002 vier weken ter inzage bij de sectie Bouw- en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.
Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent de vrijstellingen / aanvragen schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Hierbij dient u aan te geven om welke aanvraag/aanvragen het hierbij gaat.

.

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het oprichten van een wachtruimte te: Schaapweg nabij De Schilp; ingediend: 19-02-2002;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een serre te: Frans Halskade 6; ingediend: 11-02-2002;

* het plaatsen van een ondergrondse afvalcontainer te: Prinses Irenelaan; ingediend: 20-02-2002;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw te: Mauritslaan 29; ingediend: 08-02-2002;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Regentesselaan 79; ingediend: 22-02-2002;

* het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers (gewijzigd uitvoeren van reeds verleende bouwvergunning) te: Hendrik Ravesteijnplein; ingediend: 26-02-2002;

* het plaatsen van 2 dakkapellen te: Eksterpad 4; ingediend: 22-02-2002;

* het geheel vernieuwen van galerijhekwerken voorzijde te: Ocarinalaan 588-730; ingediend: 26-02-2002;
* het oprichten van een opbouw t.b.v. een dakterras te: Sparrelaan 3; ingediend: 28-02-2002;

.

Bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 7 maart 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het vergroten van een kantoor, begane grond aan de Haagweg 77, verleend en verzonden: 28 februari 2002

* het vernieuwen van een parkeerdek aan de Polakweg 13, verleend en verzonden: 28 februari 2002

* het vergroten van een vakwerkmast aan de Delftweg 58, verleend en verzonden: 28 februari 2002

* het vernieuwen van een bedrijfsruimte, siloruimte en ketelhuis aan de Haantje 15, verleend en verzonden: 28 februari 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Lindelaan 35 I

1 esdoorn wegens gevaar voor beschadiging riool door wortelvorming en het opdrukken van de bestrating
Aangevraagd door E. v. Lottum

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74

.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.