Tiscali

TISCALI EN DORNA BRENGEN GEZAMENLIJK MOTOGP EN WERELDKAMPIOENSCHAPPEN MOTORCROSS ONLINE

Cagliari, Barcelona, 8 maart 2002. Tiscali, het grootste pan-Europese internet communicatiebedrijf en Dorna, het in Spanje gevestigde bedrijf dat de rechten heeft op de MotoGP en het WK motorcross, hebben een tweejarige overeenkomst gesloten.

De overeenkomst houdt in dat Tiscali de komende twee jaar de officiële internetpartner is voor www.motograndprix.com, de officiële website van de MotoGP en het WK motorcross. De overeenkomst bevat ook een exclusieve samenwerking op het gebied van smalband en breedband content.

Vanuit een technisch oogpunt, zal Tiscali Business (de divisie die gewijd is aan BtoB services) zorgen voor servers, bandbreedte en communicatielijnen voor de vaste basis van de website, maar ook voor de satellietverbinding op elk grandprixcircuit. Dorna, dat in januari 2001 voor de officiële website de software, het design, het onderhoud en de inhoud van de website overnam, zal verdergaan met het produceren van de content voor de huidige Engelse, Italiaanse, Spaanse en Franse versies. Een Japanse site zal in de komende weken worden geopend.

Vanuit een inhoudelijk oogpunt zal alle smalband content van de MotoGP en de WK motorcross vanaf het begin van het kampioenschap beschikbaar zijn via de Tiscali portals. Gebruikers die zich aanmelden bij Tiscali hebben de mogelijkheid om toegang te krijgen tot nieuws, resultaten, meningen, maar ook tot interviews die gemaakt zijn tijdens de MotoGP en het WK motorcross.

Bovendien zal Tiscali de exclusieve Europese rechten hebben op het produceren van een pay per view breedband online kanaal gezien de know-how van Tiscali op het gebied van streaming technology. Het kanaal is beschikbaar via de portals van Tiscali en via www.motograndprix.com en zal live de races laten zien en highlights, video's, interviews en andere exclusieve multimedia onderwerpen tonen.

Op 10 maart wordt de hernieuwde versie van de www.motograndprix.com site officieel gelanceerd tijdens de MotoGP testritten in Cataluna in Spanje voorafgaand aan de start van het WK in Suzuka in Japan op 7 april aanstaande.

Mario Mariani, International Senior Vice President Access&Applications van Tiscali, reageerde: "Deze deal met Dorna, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van de content over de motorsport, is een bevestiging van de sterke positie van Tiscali als technology provider voor geavanceerde onlineprojecten en als belangrijke online content distributiepartner."

"Tiscali is een belangrijke internetpartner voor ons vanwege de uitgebreide ervaring en capaciteiten van het bedrijf. De afgelopen twee jaar hebben wij veel tijd gestopt in de officiële website en samenwerking met Tiscali is voor ons de beste manier om de website verder te ontwikkelen, een breder publiek te bereiken en zakelijke mogelijkheden optimaal te benutten," zegt Carmelo Ezpeleta, CEO Managing Director van Dorna.

Over Tiscali S.p.A.
Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), is het leidende pan-Europese internet communicatiebedrijf en levert in heel Europa toegang tot het internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 31 december 2001 had Tiscali S.p.A. 7,3 miljoen actieve gebruikers en genereerde het meer 10,4 miljard minuten internetverkeer in het vierde kwartaal van 2002. Met meer dan 14,7 miljoen bezoekers op haar websites in december 2001 is Tiscali het leidende Europese webbedrijf (Bron: MMXI).

Over Dorna
Dorna sports is een internationaal sportmanagement, marketing en tv-rechten bedrijf, dat in 1988 werd opgericht. Sinds 1992 heeft het de exclusieve rechten op alle commerciële en tv-rechten van het FIM Road Racing WK Grand Prix (MotoGP) en sinds 2001 heeft het ook de rechten op de FIM Motorcross en de WK Supercross.

Voor meer informatie (alleen pers)

Dorna
Dorna Communications, +34 93 4738494
media@dorna.com

Tiscali Image Building, +39 02 89011300
Simona Vecchies, s.vecchies@imagebuilding.it
Elisa Lavagna, e.lavagna@imagebuilding.it