Korps: Groningen, plaats: diverse 8-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagochtend 8 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: diefstal verzameling Dinkytoys
In een schuur van een woning aan de Pop Dijkemaweg werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De daders zagen kans uit de schuur een verzameling van bijna 200 dinkytoy autos en legervoertuigen weg te nemen. Vermoedelijk heeft de toegangsdeur van de schuur niet goed afgesloten gezeten. De schade van de diefstal is enkele duizenden guldens.

Groningen: overlast veroorzaker
In de Oosterstraat heeft de politie donderdagavond een 33-jarige man uit Groningen opgepakt. De man dronk op straat alcohol en ging verschillende winkels binnen waar hij zich baldadig gedroeg. In een van de winkels gooide de verdachte een sierei kapot. Agenten namen de man mee naar het bureau voor openbare dronkenschap. Na te zijn gekalmeerd en de schade van het ei te hebben vergoed ging de man met een proces verbaal de deur weer uit.

Groningen: nog ruim honderd dagen straf
Bij een controle van de auto van een 34-jarige Groninger bleek dat de bestuurder nog in het opsporingsregister stond. De man reed over de Hoge Der A met mistlichten aan. Toen agenten hem aanspraken en zijn gegevens controleerden bleek dat de Stadjer nog 114 dagen in de cel moest zitten. Hij werd meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: insluipers nemen geld weg
Uit een bovenetage van een woning aan het Damsterdiep zagen een drietal mannen donderdagavond kans een kluis open te breken en daaruit enkele duizenden guldens en sieraden weg te nemen. De daders waren het pand binnen gekomen door aan de achterzijde via een platdak een slaapkamer te betreden. De woonkamer en een kantoorruimte werden door de drie doorzocht. Uit een kast werd een kluisje gehaald en opengebroken. Buurtbewoners zagen vervolgens dat de mannen het pand verieten. Toen een van de getuigen de mannen wilde aanspreken gingen ze er in een auto vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Musselkanaal: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Schoolstraat in Musselkanaal is donderdagavond een 37-jarige man uit Musselkanaal gewond geraakt. De man fietste in de richting van de Sluisstraat en werd op de kruising met de Exloerweg aangereden door een auto bestuurd door een 31-jarige man uit Musselkanaal. Die wilde met zijn auto vanaf de Exloërweg de Schoolstraat oprijden en zag de fietser over het hoofd. Die kwam te vallen en liep schouderletsel op. De man is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.13Euro pm)