Ingezonden persbericht


Macromedia geeft vooraankondiging van nieuwe servertechnologieën

voor Macromedia Flash

Serverproducten breiden krachtige mogelijkheden van Macromedia Flash MX uit voor de ontwikkeling van rijke Internettoepassingen

Utrecht, 8 maart 2002 Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) geeft vandaag een vooraankondiging van de nieuwe Macromedia servertechnologieën voor het creëren van rijke Internettoepassingen met Macromedia Flash MX. De nieuwe technologieën omvatten Macromedia ColdFusion MX (de nieuwe versie van ColdFusion, eerder bekend onder de codenaam Neo ) voor de snelle ontwikkeling van toepassingen, een nieuwe technologie voor krachtige connectiviteit met toepassingsservers, en een nieuwe technologie voor samenwerking en communicatie. De servertechnologieën zullen later dit jaar beschikbaar zijn.

Rijke toepassingen zijn de toekomst van het Internet, zegt Kevin Lynch, chief software architect, Macromedia. Macromedia Flash MX en onze nieuwe servertechnologieën stellen ontwikkelaars in staat rijke inhoud, communicatie en toepassingen samen te brengen om zo sterk verbeterde gebruikerservaringen te garanderen.

Macromedia Flash Player is de toonaangevende rijke client op het Internet. Meer dan 98% van de online gebruikers zijn in staat dagelijks Macromedia Flash inhoud op diverse toonaangevende platformen en toestellen te bekijken. Door gebruik te maken van de Macromedia Flash Player, de Macromedia Flash MX ontwikkelingsomgeving en de nieuwe servertechnologieën kunnen toepassingsontwikkelaars een nieuwe generatie rijke toepassingen bouwen die een meer intuïtieve en interactieve gebruikerservaring in het vooruitzicht stellen.

Toonaangevende bedrijven als E*TRADE Financial gebruiken nu al Macromedia Flash MX om rijke Internettoepassingen te bouwen die een meetbare ROI bieden. E*TRADE Financial versnelt de transacties van zijn gebruikers via Quote Widget, een rijke Macromedia Flash toepassing die aandelenkoersen toont zonder dat een pagina ververst hoeft te worden.

Door aandelenkoersen in reële tijd af te leveren via een rijke Macromedia Flash toepassing, zijn we in staat onze klanten een dynamische nieuwe gebruikerservaring te bieden, zegt Pam Kramer, chief content development officer van E*TRADE Group, Inc. Macromedia Flash is een krachtige ontwikkeltool die de tijd, nodig voor het debuggen en testen van diverse browsers, aanzienlijk verminderde. We kijken nu al uit naar de bijkomende productiviteitswinst die we zullen realiseren door het gebruik van de hele Macromedia Flash MX oplossing.

Macromedia ColdFusion MX, dat gebruikt kan worden in samenwerking met zowel Microsoft .NET, Java toepassingsservers en web services, biedt ontwikkelaars de snelste en makkelijkste manier om rijke toepassingen te creëren met Macromedia Flash MX. Verder zullen ontwikkelaars de nieuwe server gateway technologie kunnen gebruiken om Macromedia Flash toepassingen te bouwen die rechtstreeks werken met toonaangevende toepassingsservers en webservices.

Voor oplossingen inzake communicatie en samenwerking kunnen ontwikkelaars de nieuwe Macromedia communicatie servertechnologie gebruiken die krachtige mogelijkheden biedt zoals two way-audio en -video evenals real time datatransfert met Macromedia Flash Player6.

Het volledige potentieel van het Internet is nog niet waargemaakt. De mogelijkheid om rijke, actieve inhoud in toepassingen te brengen, zal de hele webervaring waardevoller en uitdagender maken dan wat we tot nu toe hebben meegemaakt zegt Rikki Kirzner, Research Director bij IDC. Bedrijven die nu al veel gebruikers en wijdverbreide player technologie hebben, zullen het best geplaatst zijn om de nodige infrastructuur te bieden om informatie van de server naar de client te krijgen. Zij zullen ertoe bijdragen de webervaring om te zetten in een meer betekenisvolle, gepersonaliseerde beleving.

Over Macromedia

Macromedia heeft een passie voor alles wat het web kàn zijn. Zijn bekroonde producten geven ontwerpers en ontwikkelaars de mogelijkheid om de meest meeslepende ervaringen op het web te realiseren en innovatieve bedrijfstoepassingen op het Internet mogelijk te maken. Macromedia telt meer dan 1.400 medewerkers en heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco. Meer informatie over Macromedia is te vinden op http://www.macromedia.com.

Voor meer informatie over Macromedia kan u terecht op http://www.macromedia.com Macromedia Wim Muijsert Leads United Jacqueline Schakenraad Tel.: +31 (0)30 750 40 84 Tel : +32 (0)3 466 01 88 E-mail: wmuijsert@macromedia.com E-mail: Jacqueline.schakenraad@leadsunited.com