Ingezonden persbericht


Macromedia onthult Macromedia Flash MX

Macromedia Flash MX biedt ontwikkelaars en ontwerpers nieuwe mogelijkheden inzake video-ondersteuning, toegankelijkheid en productiviteit

Utrecht, 8 maart 2002 Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) kondigt vandaag Macromedia Flash MX aan, de nieuwste versie van de Macromedia Flash ontwikkelomgeving, die een nieuwe generatie van rijke Internet inhoud en toepassingen naar voren zal schuiven. Dankzij de ondersteuning van video, toepassingscomponenten en toegankelijkheid, bouwt dit belangrijke product verder op de reputatie van Macromedia Flash op het gebied van de creatie van expressieve online inhoud en toepassingen.

Macromedia Flash MX is vanaf 15 maart beschikbaar. Voor meer informatie kan u terecht op: http://www.macromedia.com/go/flashmx

Macromedia Flash brengt ontwikkelaars en ontwerpers samen en laat hen voortbouwen op hun bestaande kennis om meer efficiënte en rijke Internet-toepassingen te bouwen, zegt Rob Burgess, CEO Macromedia. Macromedia Flash MX toepassingen zorgen voor een grotere ROI voor bedrijven en verrassende gebruikerservaringen op alle soorten platformen: van mobiele telefoons, over PDA s, interactieve TV-systemen, spelletjesconsoles, Internetapparatuur en webpads, tot entertainmentsystemen in hotelkamers.

Macromedia Flash MX voldoet aan de behoefte van zowel ontwikkelaars als ontwerpers om rijke Internetinhoud en -toepassingen te bieden die op consistente wijze over alle belangrijke platforms en apparaten heen kunnen worden ingezet. Het product vergemakkelijkt het leven van traditionele webontwikkelaars die rijke client technologie willen gebruiken in hun toepassingen. De ruim één miljoen ontwikkelaars die nu al vertrouwd zijn met Macromedia Flash kunnen bestaande vaardigheden combineren met de nieuwe servertechnologieën om zo het hoofd te beiden aan de opkomst van rijke Internettoepassingen.

Video-ondersteuning geeft ontwikkelaars de kans een betere gebruikerservaring te garanderen door interactiviteit aan videoclips toe te voegen binnen de Macromedia Flash inhoud. In tegenstelling tot de bestaande video-opties, die het opstarten van externe players vereisen en platforminconsistenties vertonen, laat Macromedia Video-inhoud webontwikkelaars toe om de controle over de look & feel van hun toepassingen te behouden. De ondersteuning van de Sorensen Spark codec verzekert de mogelijkheid tot het afspelen van gecomprimeerde streaming video van hoge kwaliteit.

Macromedia Flash MX verbetert de designer workflow met een aanpasbare flexibele werkplek om de productiviteit van ontwerpers en ontwikkelaars te maximaliseren. Kant-en-klare gebruikersinterface-componenten versnellen het ontwikkelen doordat ze aan gebruikers aanpasbare scrollbars, list boxes en andere standaard interface elementen aanbieden. Op die manier wordt doorheen de verschillende toepassingen éénzelfde beleving gegarandeerd. Macromedia Flash MX ondersteunt ook industriestandaarden zoals ECMAScript, HTML, MP3, Unicode en XML. Voor een gedetailleerd overzicht van de nieuwe en verbeterde kenmerken van Macromedia Flash MX volstaat een bezoek aan http://www.macromedia.com/go/flashmxfeatures/.

Macromedia Flash MX stelt de Sony Classical ontwerpers in staat om snel online inhoud te creëren die er net zo spannend uitziet en even goed klinkt als de artiesten die we vertegenwoordigen, zegt Manech Ibar, directeur nieuwe media bij Sony Classical. Door Macromedia Flash MX te gebruiken, kunnen we aantrekkelijke online inhoud creëren die nieuwe klanten aantrekt. Bovendien kunnen we hun aandacht langer gaande houden op iedere site. Tijdens de eerste maanden dat we Macromedia Flash gebruikten, verhoogde Sony Classical het aantal unieke bezoekers met 7%. De gemiddelde tijd die bezoekers op onze site doorbrachten steeg met 120%. Nu we over de mogelijkheid beschikken om op dynamische manier klank en beelden te laden, kunnen we onze sites makkelijk onderhouden en de inhoud voorzien van beelden en geluiden die specifiek zijn voor iedere artiest. Op die manier realiseren we een aanzienlijke tijdsbesparing in ontwikkeling en onderhoud.

Macromedia Flash Player is de toonaangevende rijke client op het Internet. Meer dan 98% van de online gebruikers zijn tegenwoordig in staat Macromedia Flash inhoud op diverse toonaangevende platformen en toestellen te bekijken. Meer dan twee miljoen online gebruikers downloaden iedere dag de Macromedia Flash Player.

Beschikbaarheid

Macromedia Flash MX zal vanaf 15 maart elektronisch beschikbaar zijn in de Macromedia Online Store voor zowel Macintosh als voor Windows. Vanaf 19 maart aanstaande beschikken onze lokale resellers over de FlashMX produkten en upgrades. Het product zal beschikbaar zijn in het Engels, Frans, Duits en Japans. Vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees, Italiaans, Koreaans, Portugees, Spaans en Zweeds zullen op een latere datum beschikbaar zijn. Op de Macromedia website zijn bijzondere prijzen terug te vinden voor onderwijsinstellingen.

Over Macromedia

Macromedia heeft een passie voor alles wat het web kàn zijn. Zijn bekroonde producten geven ontwerpers en ontwikkelaars de mogelijkheid om de meest meeslepende ervaringen op het web te realiseren en innovatieve bedrijfstoepassingen op het Internet mogelijk te maken. Macromedia telt meer dan 1.400 medewerkers en heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco. Meer informatie over Macromedia is te vinden op http://www.macromedia.com.

Voor meer informatie over Macromedia kan u terecht op http://www.macromedia.com Macromedia Wim Muijsert Leads United Jacqueline Schakenraad Tel.: +31 (0)30 750 40 84 Tel : +32 (0)3 466 01 88 E-mail: wmuijsert@macromedia.com E-mail: Jacqueline.schakenraad@leadsunited.com