Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.00 uur) Vrijdag 8 maart 2002

Stein, woonwagen geheel uitgebrand:
Donderdagavond 7 maart 2002 is op een woonwagenlocatie gelegen langs de Julianaweg te Stein een brand ontstaan in een woonwagen die geheel uitbrandde. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De politie en de brandweer werden donderdagavond omstreeks 21.35 uur ontboden naar de locatie langs de Julianaweg te Stein omdat er een woonwagen in brand zou staan. Bij het ter plaatse komen van de hulpdiensten stond de betreffende woonwagen al geheel in lichterlaaie. Vlammen sloegen door ramen en deuren al naar buiten terwijl de houten wanden ook al brandden. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de woonwagen geheel verloren ging. De hond des huizes kwam bij de brand om. Voorkomen kon worden dat andere op de locatie staande woonwagens ook vlam vatten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Hierna wordt nog een onderzoek ingesteld. De Burgemeester van Stein heeft zich ter plaatse op de hoogte gesteld van het gebeuren.

Geleen, bromfietscontroles:
Donderdag 7 maart 2002 heeft op de Markt in Geleen een bromfietscontrole plaatsgevonden. Ruim 50 maal werd er proces-verbaal opgemaakt over het algemeen wegens technische gebreken en het overschrijden van de constructiesnelheid.
Motorrijders van de politie surveilleerden tussen 14.00 en 17.00 en vervolgens opnieuw tussen 18.00 en 21.00 uur in de ruime omgeving van het centrum in Sittard. Uit het verkeer werden snor- en bromfietsen geselecteerd die vervolgens door de motorrijders begeleid werden naar de algemene controleplaats op de Markt. Daar werden alle aangeboden brom- en snorfietsen en de bestuurders aan een uitgebreide controle onderworpen.
Er werden 54 processen-verbaal opgemaakt. De meeste wegens technische gebreken waaronder het rijden met kale banden, geen goed dempende uitlaat, remmen niet in orde of gebreken aan de verlichting. Acht bestuurders van een bromfiets bleken zonder helm te rijden, terwijl twee bromfietsen in het geheel niet verzekerd waren. Vier bestuurders konden het vereiste bromfietscertificaat niet tonen. 23 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat de constructiesnelheid van de snor- of bromfiets te hoog was. Het gevolg hiervan, veel te hard kunnen rijden. De politie inde in totaal 2648 euro aan opgelegde boetes.

Roosteren, bekneld in auto na aanrijding:
Donderdagavond 7 maart 2002 heeft op de Maaseikerweg te Roosteren een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een vrachtauto en een personenauto. De 59 jarige bestuurder van de personenauto afkomstig uit Aken bleef bekneld in zijn auto zitten en moest door de brandweer worden bevrijd.
De bestuurder van de personenauto verleende omstreeks 17.00 uur op de kruising met de Ruitersbaan geen vrije doorgang aan de bestuurder (49) van een vrachtauto die over de Maaseikerweg reed. Bij de aanrijding werd de personenauto van de rijbaan geslingerd waarbij de auto aan de rand van de beek tot stilstand kwam. De bestuurder bleef bekneld in zijn auto zitten en moest door de gewaarschuwde brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. De personenauto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleep[t. Deze is totaal beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Born, zwaar gewond bij verkeersongeval:
Een 15 jarige fietser woonachtig te Limbricht is vrijdagmorgen 8 maart 2002 omstreeks 08.15 uur zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sittarderweg te Born.
Bij het oversteken van de rijbaan van de Sittarderweg ter hoogte van het viaduct te Born letten twee fietsers niet op het naderende verkeer. Een 19 jarige bestuurder van een personenauto uit Born kon een van de overstekende fietsers ondanks een remmanoeuvre niet meer ontwijken en reed deze aan. De fietser werd van zijn voertuig gereden en kwam via de motorkap en de ruit van de auto op het wegdek terecht. Hij bleek zwaar gewond te zijn. Met spoed werd hij door een ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar een operatie noodzakelijk was. Over zijn toestand is verder nog niets bekend. De afdeling verkeer stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding, waarvan proces-verbaal wordt opgemaakt.