Gemeente Tiel


Hotel Tiel levert aanvullende gegevens huidige gebouw

Drie weken geleden ondertekende de directie van hotel Tiel een door de gemeente Tiel opgestelde verklaring waarin zij zich verplichtte ontbrekende tekeningen en berekeningen van de constructies van het huidige gebouw (hotel en restaurantgedeelte) te leveren. Voor vrijdag 8 maart moesten de gegevens bij de gemeente binnen zijn. Gisteren zijn door de eigenaar van hotel Tiel in aanwezigheid van de regiodirecteur van Arcadis de heer ir. A. Bruijntjes twee dozen met aanvullende gegevens op het stadhuis ingele verd. Volgens de regiodirecteur van Arcadis gaat het om alle gevraagde gegevens.

Aanvullende gegevens
Aanvullende gegevens moesten worden overlegd omtrent de staalconstructie waarop het parkeerdek is gelegd, de vloeren van het restaurant, wandconstructies, de constructie van de afrit en de schietbaan, de opbouw van de TT-liggers van het parkeerdek en het cassettedek ter hoogte van het parkeren en tot slot gegevens omtrent de stabiliteit van o.a. het parkeerdek.

Controle
Het door de gemeente ingeschakelde onafhankelijke bouwtechnische bureau ABT gaat de komende week controleren of het materiaal volledig is en of voldaan wordt aan de bouwvoor schriften (de wettelijke eisen). Het gaat dus heel nadrukkelijk om relevante informatie die nodig is voor de beoordeling van het gebruik van het huidige gebouw.

Deelrapportage
Op dit moment werkt ABT voor de gemeente aan het opstellen van een deelrapportage. Daarin staat de beoordeling van de constructietechnishe kant van het gehele gebouw centraal. Daarin zal de betekenis van het ontbreken van tekeningen van het ingestorte gedeelte van het par keerdek naar voren komen. Naar verwachting zal dit over twee weken gepresenteerd kunnen worden. Een integrale eindrapportage richt zich op de vraag van de verantwoordelijkheden en wat dit betekent voor het huidige beleid.