AutoRai

8-3-2002

Prijs Seat Leon Cupra R bekend

De prijs van de Seat Leon Cupra R, de krachtigste Seat ooit, is bekend. Dit paradepaardje van Seat Sport kan vanaf eind maart 2002 worden besteld en kost 32.500.

De motor van de Leon Cupra R is zorgvuldig gemodificeerd voor absolute topprestaties. Uit een cilinderinhoud van 1.781 cm3 ontwikkelt de viercilinder turbomotor nu een vermogen van 154 kW (210 pk) bij 5.800 t/min. Daarmee is het jongste model van SEAT Sport de nieuwe maatstaf voor voorwielaangedreven autos in zijn segment.

Een hoog vermogen is echter slechts één aspect van een motor. Het gaat er ook om hóe vermogen en koppel worden ontwikkeld. Deze zeer efficiënte, 1,8-liter turbomotor heeft allereerst een uitzonderlijk hoog maximum vermogen en een zeer bruikbaar koppel. Dat blijkt enerzijds uit het specifieke vermogen van bijna 118 pk per liter cilinderinhoud en anderzijds uit het brede toerengebied van 2.100-5.000 t/min waar het maximum koppel van 270 Nm beschikbaar is.

Zeer uitgebreide standaarduitrusting
De Leon Cupra R is van binnen en buiten zeer rijk uitgerust. De rode Rbadge op zijscherm en achterklep, de specifieke Cupra R bumpers, grille en achterspoiler en de verchroomde, ovale uitlaat-eindpijp verraden dat het hier om de exclusieve Leon Cupra R gaat. Daarnaast is de auto voorzien van een aangepast remsysteem met grotere schijven rondom. Een noodstopbekrachtiging (HBA) en een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) behoren eveneens tot de standaarduitrusting. In Nederland is de Leon Cupra R standaard gemonteerd met lichtmetalen 18 inch velgen met banden in de maat 225/40 R18 met rode Brembo remklauwen.

Elektrische bediende ramen voor- en achterin, een radio-CD-speler met 4+4 luidsprekers, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektronische startblokkering zijn standaard op de auto aanwezig. De Cupra R heeft tevens Climatronic en een boordcomputer.

De leverbare kleuren zijn flashrood, ovnigeel en zwart (non-metallic).