Nieuw-Vlaamse Alliantie

Een andere verkeerswet voor gekroonde hoofden? (08/03/02)

N-VA-kamerlid Karel van Hoorebeke interpelleert minister van Justitie Verwilghen over de afhandeling van de snelheidsovertreding van prins Laurent via een minnelijke schikking door het parket van Brugge. Dat de prins slechte voorbeelden geeft, wekt bij de goegemeente weinig verbazing.
Dit belet evenwel niet dat ook Justitie het slechte voorbeeld geeft en selectiviteit aan de dag legt bij de afhandeling van verkeersovertredingen. Bij zulke zware snelheidsovertredingen wordt bij onmiddellijke identificatie het rijbewijs ingetrokken en dient de overtreder voor de politierechtbank te verschijnen. De richtlijn van minister Verwilghen stelt uitdrukkelijk dat ingeval van een zware overtreding een minnelijke schikking niet mogelijk is.

Er bestaat geen enkele wettelijke regel die stelt dat holle of gekroonde hoofden de verkeersregels aan hun laars mogen lappen. De N-VA neemt geen genoegen met een kattebelletje van Verhofstadt, de wet geldt voor iedereen. De N-VA eist dan ook dat minister Verwilghen zijn eigen richtlijn laat toepassen en tussenkomt opdat het parket van Brugge snelheidsduivel Laurent op gelijke voet behandelt met elke andere verkeersovertreder. Minister Verwilghen moet het góede voorbeeld geven.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Karel Van Hoorbeke

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@-va.be
Url: www.n-va.be