FAIRWAY BUSINESS EVENTS

ExpatEmigratiebeurs voor wie zich oriënteerd op het buitenland

5e Expat-Emigratiebeurs breed platform voor wie zich op het buitenland oriënteerd.

De 5e Expat/Emigratiebeurs, Nederlands grootste evenement voor expats, inpats, emigranten, immigranten, studenten en het bedrijfsleven vindt in 2002 op 8 en 9 maart plaats in het Home Boxx Exhibition Center te Nieuwegein.

Immigratieland is ook een emigratieland. Het aantal mensen dat huis en haard verlaat om voor korte of lange tijd in het buitenland te gaan ondernemen, werken, studeren of wonen, groeit. Er is een komen en gaan van tienduizenden van en naar Nederland. 40.000 Nederlanders emigreren jaarlijks naar buitenlandse bestemmingen al dan niet ver weg. Bijna anderhalf miljoen Nederlanders wonen en werken al over de grens. 350.000 inpats bevinden zich al in Nederland, meer dan een kwart van de studenten doet al buitenlandervaring op, duizenden expats vinden hun weg via de Expat- Emigratiebeurs.

Ruim 90 standhouders uit de hele wereld geven informatie en advies over de mogelijkheden bij de trek naar buiten. Alle aspecten komen aan bod, ruim 60 verschillende soorten van dienstverlening maken de Expat/Emigratiebeurs tot de belangrijkste informatiebron op dit gebied. Sinds 1998 wordt de beurs druk bezocht met een jaarlijks groeiend bezoekersaantal. Expat/Emigratie 2002 biedt een breed overzicht met:


- 90 standhouders met meer dan 60 verschillende soorten van dienstverlening op het gebied van
expatriëren en emigreren

- Een Expat Congres voor personeelsfunctionarissen
- Een Inpat Clubmarkt voor expats hier in Nederland aanwezig.
- Landen en diensteninformatie voor expats en emigranten.
- Het 'Study Abroad Paviljoen' met informatie over studie-werk-mogelijkheden in Nederland en
daarbuiten, zelfs wereldwijd.

- Workshops over uiteenlopende onderwerpen, gegeven door specialisten kunnen gratis worden
bezocht en bieden aanvullende informatie over tal van relevante onderwerpen.

- Een uitgebreide beurswebsite www.expatinfo.nl en www.emigratiebeurs.nl geeft jaarrond informatie over de beurs, presentaties en deelnemers.

Een veelvoud van uiteenlopende informatiebronnen wordt gepresenteerd om de vertrekkende Nederlander naar buiten- en de buitenlander naar binnen- te leiden. Landverhuizers, bedrijven, studenten, ondernemers, carrièremakers, agrariërs, alle betrokkenen worden uitgebreid voorgelicht tijdens de landelijke Expat/Emigratiebeurs op 8 en 9 maart 2002 te Nieuwegein.