Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Aanhouding autokraker

UTRECHT- In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 maart hield de politie een 46-jarige autokraker uit Utrecht aan op de Mariaplaats.

De verdachte kwam rond 03.05 uur uit de parkeergarage rennen, toen hij werd opgemerkt door beveiligingsmedewerkers. Toen de 46-jarige man hen zag, gooide hij een frontje van de autoradio weg. Hierop werd hij aangehouden door de beveiligingsmedewerkers, die de politie vervolgens waarschuwden. Na onderzoek bleek het frontje afkomstig uit een van de autos in de parkeergarage. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hier kreeg hij een ontzegging voor alle parkeergarages.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT- In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 maart heeft de politie drie mannen uit IJsselstein aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging op de Mariaplaats.

Twee 25-jarige mannen en een 42-jarige man vernielden rond 00.40 uur een ruit bij een woning aan de Mariaplaats. De politie werd gewaarschuwd, die de mannen op de Mariaplaats zag lopen. Ze werden aangehouden voor vernieling, waarbij de 42-jarige man zich verzette. Op het bureau bleek uit fouillering dat de 25-jarige man een vaas had meegenomen uit een restaurant op de Mariaplaats. De mannen zijn op het bureau verhoord.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT- Donderdagavond werd een 57-jarige automobilist uit Zundert aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol.

Politiemensen zagen de man rond 17.45 uur rijden over de Hogeweide en controleerden hem. Uit de eerste blaastest bleek dat de man teveel had gedronken en hij werd meegenomen naar het bureau. Hier bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholpromillage in zijn lichaam had van
1.10%. Met een rijverbod van 4 uur werd de man uit Zundert weggestuurd.

Man gooit spullen uit woning

UTRECHT- Donderdagmiddag werd een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij spullen gooide uit zijn woning en hierdoor een auto vernielde.

Politiemensen werden rond 15.45 uur aangesproken door getuigen dat er in de Annastraat een man spullen uit zijn woning gooide en daarbij een auto had beschadigd. Ter plaatse zagen de politiemensen de beschadigde auto staan, en zagen bij het raam van een woning de 34-jarige man staan die zeer agressief was. De man werd aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Autodieven met pech
DE MEERN- Donderdagmiddag hield de politie op de A12 twee mannen uit Nijmegen aan die in een gestolen voertuig reden.

Om 15.10 uur reden politiemensen in burger over de A12, toen zij een auto zagen die hevig slingerde. Toen zij het voertuig wilden controleren, zetten de bestuurders het voertuig al stil op de vluchtstrook omdat, zo bleek later, de benzine op was. Uit onderzoek van de politiemensen bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. De politie was inmiddels ter plaatse gekomen en hield het tweetal aan. De 18-jarige bestuurder van het voertuig was ook nog onder invloed van alcohol. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
UTRECHT- Donderdagmorgen 7 maart van 09.30 uur tot 11.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rubenslaan.

De politie controleerde 1182 voertuigen en 84 bestuurders overtraden de maximum snelheid. De bestuurder met de meeste haast reed 90 km/u, terwijl 50 km/u de toegestane snelheid was.