Arbouw


Persbericht

Amsterdam, 8 maart 2002 Arbouw V&G Planner

Arbouw V&G Planner, minder inspanning meer veiligheid

Het Arbobesluit Bouwproces verplicht een opdrachtgever zorg te dragen voor een veiligheids- en gezondheidsplan voor zowel de ontwerp- als de uitvoeringsfase. Veelal beperken deze verplichtingen zich tot het invullen van een model of tot het wijzigen van een bestaand V&G-plan. Het maken van een V&G-plan wordt gezien als een moeilijke en tijdrovende klus.

Dat het maken van een V&G-plan eenvoudiger en effectiever kan, bewijst de Arbouw V&G Planner. De Arbouw V&G Planner is een softwaresysteem, waarmee de Burger- en Utiliteitsbouw een databank tot zijn beschikking heeft met informatie over arbeidsomstandigheden en waarmee met weinig inspanning een V&G-plan gemaakt kan worden voor zowel de ontwerp- als de uitvoeringsfase. Het belang van dit instrument is niet onopgemerkt gebleven: de Arbouw V&G Planner werd vorig jaar door de Europese Unie bekroond met de Europese Veiligheidsprijs. De Arbouw V&G Planner is verkrijgbaar op CD-ROM en voor ¤ 25 te bestellen bij Arbouw.

Mogelijkheden van de Arbouw V&G Planner
De databank van de Arbouw V&G Planner bevat informatie over taken, materialen, risico's en maatregelen in relatie tot de verschillende bouwactiviteiten. Door uit deze databank de activiteiten te selecteren die voor het bedrijf van belang zijn, ontstaat een bedrijfseigen module. De inhoud van deze module kan door het bedrijf zelf ingevuld, aangevuld en gewijzigd worden. Het maken van een V&G-plan is daarna eenvoudig. Uit de databank of de bedrijfseigen module worden die activiteiten geselecteerd die op het bouwproject van toepassing zijn. De Arbouw V&G Planner biedt de mogelijkheid om de risico's en maatregelen op overzichtelijke wijze per bouwactiviteit te tonen. Hierdoor kan gericht instructie gegeven worden en zijn in feite de onderwerpen voor het werkoverleg bepaald.

Productondersteuning
De Arbouw V&G Planner wordt ondersteund door een helpdesk voor softwarematige vragen. De helpdesk is maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.00 uur tot 17.30 uur onder telefoonnummer: 020 - 583 49 12. Het is ook mogelijk vragen te mailen naar v&gplanner@arbouw.nl of de site van Arbouw te raadplegen www.arbouw.nl, onder de rubriek `digitale producten'.