Gemeente Coevorden

Onderwijs-delegatie uit Poolse Czarnkow bezoekt gemeente Coevorden
Een delegatie van leraren en onderwijs-directeuren uit de Poolse stad Czarnkow brengt de komende week een bezoek aan de gemeente Coevorden. De Poolse delegatie is van zondag 10 maart tot en met woensdag 13 maart op uitnodiging van de Commissie Internationale Betrekkingen te gast in Coevorden. Op maandag 11 maart zijn de onderwijzers en directeuren te gast bij de gemeente Coevorden. Burgemeester Jansema zal ze ontvangen, terwijl wethouder Arends een presentatie zal houden over onderwijsvormen in Nederland.

De Commissie Internationale Betrekkingen in de gemeente Coevorden heeft als doel contacten tot stand te brengen tussen de inwoners van de gemeente Coevorden en de partnergemeente Nordhorn in Duitsland en Czarnkow in Polen.

De delegatie die volgende week vanuit Czarnkow naar Coevorden komt, bestaat uit ongeveer 10 directeuren en leraren Duits en Engels van verschillende scholen. Doel van het bezoek is om kennis te maken met 'De Nieuwe Veste' in Coevorden, het 'Esdal College'in Oosterhesselen en basisschool 'De Anwende 'in Aalden om uiteindelijk te komen tot een uitwisseling van leerlingen. De delegatie bestaat naast de onderwijsmensen uit de directeur Sport en Recreatie van Czarnkow die contacten hoopt te leggen met een aantal sportverenigingen in de gemeente Coevorden.

De Poolse delegatie wordt maandagochtend om 10.00 uur ontvangen in het Kasteel in Coevorden.