TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-03-2002

Televisie
TROS SPORT EREDIVISIE OP ZONDAG
Uitzending zondag 10 maart
Nederland 2 - 22.45 uur

SUCCESVOLLE NAC TRAINER BIJ JACK VAN GELDER

Henk ten Cate, de trainer van het succesvolle NAC is zondagavond de gast in TROS SPORT EREDIVISIE OP ZONDAG. De Bredase club staat momenteel opvallend hoog in de Eredivisie en maakt kans op Europees voetbal.

Verder is een reportage te zien over de Braziliaanse voetballers Sergio en Cristiano. Ze hebben veel overeenkomsten. Ze komen allebei uit Rio de Janeiro, spelen bij NAC en vertrekken ná dit seizoen samen naar Roda JC. Er is echter één groot verschil tussen beiden: hun geloof. Sergio is christen en Cristiano katholiek. In de reportage vertellen ze welke rol het geloof speelt in hun leven en in het bijzonder in hun voetbalcarrière. Tevens zijn opnamen te zien die zijn gemaakt van een rooms-katholieke mis waar Cristiano met zijn vrouw naartoe gaat én van een christelijke dienst, thuis bij Sergio.

Afgelopen zondag trok studiogast Dick Jol het kaartje met daarop de naam van Arno Arts uit de Eredivisie-mand. Arts speelt de laatste tijd niet zoveel bij zijn club FC Utrecht en daar baalt 'ie goed van. Hij vond het dan ook erg leuk om te zien dat juist zíjn kaartje uit de mand werd getrokken want nu kan hij zijn verhaal kwijt. De 33-jarige middenvelder woont in zijn geboorteplaats Groesbeek en speelde voor NEC, FC Luzern, FC Twente, Cambuur Leeuwarden, Willem II en sinds dit seizoen bij FC Utrecht. TROS SPORT EREDIVISIE OP ZONDAG gaat nader in op de vraag waarom hij eigenlijk op de bank terecht is gekomen.

Verder uiteraard samenvattingen van alle wedstrijden die dit weekend werden gespeeld in de Eredivisie.