Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.30 uur

Mannen aangehouden

UTRECHT - Door getuigen werd gezien hoe drie mannen zaterdagmiddag om 15.00 uur probeerden in te breken in een woning aan de J.P. Coenstraat.

De gewaarschuwde politie kon twee van de mannen in de omgeving aanhouden op aanwijzing van getuigen. De twee mannen, een 23-jarige Utrechter en een 18-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats bleken in het bezit te zijn van een mes.

Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongevallen met letsel

UTRECHT Een 15-jarige jongen uit Utrecht is zaterdagmiddag rond 15.10 uur gewond geraakt aan zijn hoofd en voet toen hij met zijn fiets werd aangereden door een 20-jarige Utrechtse automobilist.

De 20-jarige reed met zijn auto over de t Goylaan in de richting van de Socrateslaan. Hij reed hierbij over de busbaan en reed ter hoogte van het postkantoor door het rode verkeerslicht.

Over de Wijnesteinlaan kwam op dat moment de 15-jarige jongen aan fietsen die groen licht had. Hij werd echter door de automobilist geschept en kwam ten val.

Het slachtoffer werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Op de kruising Linneauslaan Raiffeisenlaan is zaterdagmiddag om 14.55 uur een 66-jarige Utrechter gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij met zijn fiets was aangereden door een 55-jarige Utrechtse automobilist.

De 66-jarige man fietste over de Linneauslaan, komend uit de richting van het Louise Kerlinghof. Hij verleende op de eerdere genoemde kruising geen voorrang aan de automobilist, die van rechts kwam.

De fietser is met ernstig letsel overgebracht naar het UMC.

Onder invloed van alcohol

UTRECHT Een 30-jarige Utrechter is zaterdagavond om 22.00 uur op de Einthovendreef aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat.

Surveillerende agenten zagen een auto met een kapot achterlicht rijden. Toen zij de bestuurder hierop wilden wijzen, ging de auto er met hoge snelheid vandoor. Toch gaf de man even later gevolg aan het stopteken van de agenten. Hij rook sterk naar alcohol, de APK keuring van de auto bleek vervallen te zijn en ook bleek het rijbewijs van de man al eerder te zijn ingenomen.

De man werd aangehouden. Hij weigerde een blaasproef. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Omdat een 20-jarige Nieuwegeiner slingerend over de Stadionlaan reed, werd hij onderworpen aan een blaastest.

Omdat de uitslag niet goed was, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek de man 1,4 promille alcohol in zijn lichaam te hebben.

Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Verkeerscontroles

UTRECHT Op de Vleutensweg heeft de politie zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur een rood lichtcontrole gehouden. Er werden 44 bekeuringen uitgeschreven voor mensen die door rood reden. Voor overige overtredingen werden nog drie bekeuringen uitgeschreven.

Op de Predikherenstraat werd zaterdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Hier werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel of brommerhelm.

Op de Rijnkade vond zaterdag tussen 10.15 en 12.15 uur een snelheidscontrole plaats. Van de 515 gecontroleerde voertuigen reden er 75 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Een overtreder reed 78 km per uur.