Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 10-03-2002
persberichten van zondag 10 maart 2002

Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

DRONKEN

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 58 jarige fietser uit Assen aangehouden nadat die op de kruising Kortbossen / Hoofdlaan in Assen een aanrijding had veroorzaakt met een 16 jarige pizzakoerier uit Assen. De pizzakoerier kreeg geen voorrang van de fietser en beiden kwamen op de kruising ten val. De fietser ging er daarop vandoor. Samen met de baas van de pizzakoerier en met assistentie van een vriend lukte het om de fietser uiteindelijk aan de kant te zetten. Aan het bureau is van de fietser een blaasproef genomen, gevolgd door een ademanalyse. Hij scoorde dik 2 promille. De man is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

HOOGEVEEN - De politie heeft zaterdagavond laat het rijbewijs ingevorderd van een 29 jarige automobilist uit Hoogeveen. De man verleende op de kruising Grote Kerkstraat / Wilhelminastraat geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 20 jarige man uit Hoogeveen. Vervolgens raakte de 29 jarige man nog drie geparkeerde autos. De man is na een blaastest aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar scoorde hij bij de ademanalyse ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. De man is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

RODEN - Omdat het niet de eerste keer was mocht een 53 jarige automobilist het feit dat hij met teveel alcohol achter het stuur zat niet afkopen met een boete. De man werd zaterdagavond op de Lindelaan in Roden betrapt met 0,6 promille alcohol. Normaal gesproken goed voor een acceptgiro van 190 Euro. Nu moet hij naar de rechter omdat hij in december van het vorig jaar al eens een dergelijke boete had betaald en schikken mag alleen als het de eerste keer is.

TYNAARLO - De politie heeft zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 40 jarige automobilist uit Zuidwolde. Surveillanten van de politie trof de man al slingerend met zijn auto aan op de A28 bij Tynaarlo. Hij kwam bij de ademanalyse op 1,4 promille. De man mag zich voor de rechter verantwoorden.

DIEVER - Een 19 jarige automobilist uit Dwingeloo kwam er zaterdagnacht van af met een boete van 190 Euro en een rijverbod nadat hij op de Hoofdstraat in Diever was betrapt met 0,5 promille alcohol.

FIETSDIEF

ASSEN - Een surveillance eenheid van de Asser politie heeft zaterdagnacht een 18 jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De agenten zagen de man op de Minervalaan lopen met een fiets, die hij bij de bagagedrager optilde.De jongen bekende de diefstal en hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd. Het gaat bij de fiets om een blauwe damesfiets van het merk Arendo.

AUTOKRAKEN

HAVELTE Zeker 6 inwoners van Havelte zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer geworden van inbraak in hun autos. Het ging de dader(s) in alle gevallen om de radio CD speler. De autos stondengeparkeerd op de Klaproosweg (2 x), de Leeuwerikweg, de Kievitweg, deSchipperskampweg en de Korenbloemweg. Er zijn meerdere methoden gebruikt om in de aautos te komen.

WINKELDIEVEN

KLAZIENAVEEN Personeel van een drogisterij aan de Langestraat in Klazienaveen heeft zaterdagmiddag een 26 jarige man uit Stadskanaal betrapt toen met in zijn zakken voor 241 Euro aan scheermesjes de zaak wilde verlaten. De man is na voorgeleiding en verhoor in vrijheid gesteld met nu in zijn zak een dagvaarding voor snelrecht.

HOOGEVEEN De filiaalleider van een winkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen heeft zaterdagmiddag een 54 jarige inwoner van Zwolle aangehouden en overgedragen aan de politie, De Zwollenaar werd betrapt toen hij met twee pannen, die hij niet had betaald de winkel wilde verlaten.

Onderzoek in zijn auto leverde nog vijf paar sportsokken op en een paar nieuwe tassen waarvan de politie vermoedt dat ze gestolen zijn. De man is met een dagvaarding voor snelrecht op zak in vrijheid gesteld.

VOGELTJESDIEF

MEPPEL - Bezoekers van de vogeltjesmarkt in de Markthal in Meppel hebben zaterdagmiddag een 44 jarige inwoner van Utrecht aangehouden. De man bekende, dat hij een jogen parkiet had gestolen uit een van de kooitjes van een handelaar. Het parkietje is terug bij de eigenaar en de Utrechter kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

TAXI OVERVALLER

EMMEN De politie van Emmen heeft in het onderzoek naar de overval op een taxichauffeur in Emmen een 25 jarige man aangehouden. De man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is heeft de overval bekend. De politie verwacht binnenkort in deze zaak nog tweee verdachten te kunnen aanhouden.