Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 10-03-2002 Mediabericht zondag 10 maart (12.45 uur)

HEEL Mishandeling

HEEL In de Dorpsstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige man uit Echt en een 22-jarige vrouw uit Koningsbosch getrapt en geslagen. Getuigen zagen rond kwart voor twee, twee autos elkaar op hoge snelheid achtervolgen door Heel. Later zagen ze de twee autos in de Dorpsstraat stilstaan met daarbij nu een derde auto. Een man in het bezit van een honkbalknuppel stapte op dat moment in één van de autos, waarin nog drie anderen zaten, en ging er vandoor. De getuigen troffen de twee slachtoffers verward en gewond aan op de stoep. Onduidelijk is de precies aanleiding en het motief van de mishandeling. Bewoners in de Dorpsstraat verleenden bijstand aan de slachtoffers, waarna ze naar de Eerste Hulp in Roermond werden gebracht. Na behandeling konden ze naar huis. De slachtoffers zullen maandag aangifte bij de politie doen.
WEERT Inbreker aangehouden

WEERT De politie heeft zaterdagmorgen om zes uur een 35-jarige man uit Weert op heterdaad betrapt bij een inbraak in een horecaonderneming aan het Oranjeplein. Na een melding van een buurtbewoner dat er vermoedelijk werd ingebroken, was de politie op tijd ter plaatse om de verdachte uit het pand naar buiten te zien stappen en onmiddelijk aan te kunnen houden. De verdachte had zowel buiten- als binnendeur van het pand vernield. Volgens de eigenaar zijn er geen goederen ontvreemd. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie vermoedt dat hij ook in verband gebracht kan worden met andere inbraken en diefstallen.

VENLO Aanhouding na mishandeling

VENLO De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van mishandeling, nadat hij bij de ingang van een cafë aan de Steenstraat slaags was geraakt met de 22-jarige gastheer. De gastheer wilde hem niet het voorrecht geven naar binnen te kunnen zonder in de rij te staan. Toen de gastheer hem daarop bij de ingang weg wilde hebben, gaf de verdachte hem een kopstoot. Er volgde een korte worsteling en anderen moesten de twee uit elkaar halen. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau en daar is proces-verbaal opgemaakt. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld. De man krijgt bovendien een lokaalverbod voor het café aan de Steenstraat.