Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-03-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.15 uur

Man aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 maart is rond 05.45 uur een 30-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van inbraak.

Getuigen belden de politie omdat zij glasgerinkel hoorden aan de Stadsring en een man zagen wegrennen. De politie constateerde ter plaatse dat een ruit van een kantoor was ingeslagen en doorzocht de omgeving. In de directe omgeving sprak de politie een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man had diverse gereedschappen bij zich die vaak bij inbraak worden gebruikt en werd aangehouden.

De man bekende de vernieling van de ruit, maar ontkent te hebben willen inbreken. De politie onderzoekt de zaak.

Dief slaat winkelpersoneel

AMERSFOORT Zaterdagmiddag rond 16.40 uur probeerde een 35-jarige Amersfoorter zonder te betalen een winkel aan de Noordewierweg te verlaten met goederen. Personeel van de winkel zag dat, hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Even later, omstreeks 17.00 uur, zag een medewerker van de winkel een andere man goederen in zijn jaszak stoppen.

Toen de man de winkel wilde verlaten sprak de medewerker de man aan en wilde hij hem aanhouden. De winkeldief was het hier niet mee eens en sloeg de medewerker in zijn gezicht. Een collega van de medewerker die te hulp schoot werd door de dief ook in het gezicht geslagen. De man wist uit de winkel te ontsnappen. Een getuige achtervolgde de hard wegrennende dief en zag dat hij een flat aan de Vreelandlaan in ging. De politie is op zoek naar de dader.

Het signalement van de man luidt als volgt: - ongeveer 1.85 meter land en ongeveer 30 jaar - normaal postuur - donker blond vlassig haar - dun stoppelig baardje. De man droeg een blauwe spijkerjas.

Getuigen die de man denken te herkennen of meer informatie kunnen verschaffen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Onder invloed

LEUSDEN In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart veroorzaakte omstreeks 03.25 uur een 30-jarige inwoner van Bunschoten/Spakenburg een aanrijding omdat hij teveel alcohol had gedronken.

Toen de man achteruit uit een parkeervak reed, raakte hij de auto van een 20-jarige man uit Voorhuizen die ernaast stond geparkeerd. De man werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat de man 2 promille alcohol in zijn lichaam had.

Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AMERSFOORT Op de Rijksweg 28 zagen surveillerende agenten rond 21.45 uur een auto slingerend richting het Klaverblad Hoevelaken rijden. De bestuurder, een 33-jarige Utrechter, kreeg een stopteken en bij de man werd een blaastest afgenomen. De man bleek 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.