Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-03-2002
1e Persbericht 10 maart 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fellenoord zag de politie zaterdagavond rond 22.15 uur een 19-jarige automobilist uit Eindhoven met zeer hoge snelheid rijden. Hierop werd hij aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man te veel had gedronken. Een ademanalyse liet een promillage van 0,70 zien. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Boutenslaan is zondagochtend rond 1.50 uur een 33-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij te veel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Brederolaan is zondagochtend rond 5.00 uur een 22-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Aalsterweg zag de politie zondagochtend rond 4.20 uur een 43-jarige automobilist uit Soest langzaam en slingerend rijden. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 2,10 uit. Bovendien bestuurde de man een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 12 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding op A2 met gewonden
Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 154.0 rijrichting Tilburg, heeft zaterdagavond rond 23.00 uur een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. De exacte toedracht is nog onduidelijk. Vermoedelijk heeft de 35-jarige automobilist uit Tilburg problemen gekregen met zijn voertuig. Hierdoor is hij langzamer gaan rijden en is een 30-jarige Eindhovense automobilist achter op de auto gebotst. In de auto van de 35-jarige automobilist zaten nog twee Tilburgse inzittenden (27 en 29 jaar). Er bestaat onduidelijkheid over wie van hen de auto bestuurde op het moment van het ongeluk. De 35-jarige inwoner van Tilburg wordt op dit moment hiervan verdacht. Uit onderzoek bleek dat hij te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,35 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Als gevolg van het ongeluk zijn de 29-jarige man uit Tilburg en de 30-jarige Eindhovenaar met een hersenschudding en een aantal schaafwonden overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. De 27-jarige man uit Tilburg is met een gebroken enkel overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Eindhoven: Verdachte aangehouden voor slaan paard Op het Stratumseind is zondagochtend rond 3.20 uur een 21-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een van de paarden van de bereden brigade van de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden Op het politiebureau aan de Mathildelaan is zondag rond 1.00 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man meldde zich zelf op het bureau. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 23-jarige man uit Best kort daarvoor in een horecagelegenheid aan het Stratumseind. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen aan zijn hoofd op en is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Bromfietser onderuit
Op de Generaal van Merlenstraat is zaterdagavond rond 21.40 uur een 16-jarige bromfietser uit Eindhoven ten val gekomen doordat hij de controle over zijn stuur verloor. Zijn 16-jarige Eindhovense passagiere liep verwondingen aan haar enkel op en is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagochtend is om 2.15 uur op het Stratumseind een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen te steken van een 20-jarige Eindhovenaar met een schroevendraaier zonder enige aanleiding. Bij de verdachte werd een schroevendraaier aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
In zijn woning op de Lassusstraat is zondagochtend rond 2.45 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 24-jarige Eindhovenaar eerder die avond op de Mecklenburgstraat. Het slachtoffer had hier een gesprek met iemand. Een onbekende ging zich hiermee bemoeien en sloeg het slachtoffer. Hij liep hierdoor verwondingen aan zijn mond op en zijn bril werd vernield. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Een vriend van het slachtoffer kreeg een kopstoot en viel op de grond. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Onder invloed
Op de Mierloseweg is zondagochtend rond 4.00 uur een 34-jarige Poolse uit Torun betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Varenschut is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam van een toegangsdeur te vernielen. Uit het pand werd een kluis met nog onbekende inhoud weggenomen.

Deurne/Asten/Someren: Alcoholcontrole
De politie heeft zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. Op de Witvrouwenbergweg in Someren werden 39 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Op de Floralaan in Asten 12. Op de Oude Peelstraat in Deurne 18 en op de Hoofdstraat in Liessel werden 27 personen gecontroleerd. Een persoon, een 22-jarige automobilist uit Asten, werd op de Witvrouwenbergweg betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring van 190,--.

Deurne: Voorbijganger houdt verdachte van winkeldievegge tegen Op de Stationsstraat is zaterdag rond 17.00 uur een 21-jarige Poolse uit Wroctaw aangehouden. De vrouw wordt verdacht van diefstal van kleding uit een winkel aan de Stationsstraat eerder die middag. Getuigen zagen dat de verdachte vrouw kleding in een tas had gestopt en naar buiten was gelopen. Een medewerkster volgde haar en riep op straat om hulp. Een voorbijganger schoot te hulp en duwde de vrouw tegen een muur waarop een tas met gestolen kledingstukken op de grond viel. Hierop werd de verdachte overgedragen aan de politie. Zij is voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Jongen onder invloed bestuurt trekker
Op de Pottenbakker betrapte de politie zondagochtend rond 2.40 uur een 17-jarige jongen uit Deurne achter het stuur van de trekker van zijn vader. Uit onderzoek bleek dat hij te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. De jongen kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Verdachte van vernieling aangehouden
Op de Parallelweg zijn zondagochtend rond 3.15 uur twee 16-jarige jongens uit Geldrop aangehouden. De politie zag de twee verdachten kort daarvoor tegen een aantal fietsen schoppen die in een fietsenrek bij het NS-station stonden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Bureau HALT neemt de zaak verder in behandeling.

Geldrop/Bakel/Helmond: Verdachte van drie overvallen aangehouden De politie van de afdelingen Helmond West, Gemert en Geldrop hebben zaterdagmiddag een onderzoek in de omgeving ingesteld na een melding van een overval op een winkel aan de Langstraat. Een 21-jarige medewerkster werd hier aan de kassa met een mes bedreigd. De dader vroeg haar om bankbiljetten uit de kassa te halen en in een tas te toen. Vervolgens is de man er vandoor gegaan. Op de Dolfijnlaan in Helmond kon rond 16.20 uur een 19-jarige verdachte uit Helmond aangehouden worden. In een opbergruimte van de bromfiets werd de tas met geld, die afkomstig was uit de winkel in Geldrop, aangetroffen met ruim 500 Euro. Ook werd een mes aangetroffen bij de verdachte. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Uit verder onderzoek blijkt dat de man ook verdacht wordt van twee overvallen die eerder deze maand plaatsvonden in Helmond en Bakel. In Helmond werd op 1 maart een drankzaak aan de Torenstraat overvallen. Hier kwam een man de winkel binnen en eiste geld (zie persbericht 1 van 2 maart). In Bakel werd op 4 maart een overval gepleegd op een winkel aan het St. Wilbertsplein. De dader bedreigde een caissière met een mes en eiste geld (zie persbericht 1 van 5 maart). De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Gemert: Verdachte met traangas aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Handelsweg is zondagochtend rond 00.30 uur een 18-jarige jongen uit Heusden aangehouden. Bij de verdachte werd een busje traangas aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Jongen zwaar gewond na val van bromfiets Op de rotonde Groenweg Wilhelminalaan is zaterdagavond rond 22.10 uur een 15-jarige jongen uit Netersal zwaar gewond geraakt nadat hij, als passagier, van een bromfiets is gevallen. De 15-jarige bestuurder van de bromfiets, eveneens uit Netersel, had zijn bromfiets niet volledig onder controle en kwam op een verhoogde middenberm van de Groenweg terecht waarna hij met zijn bromfiets viel. Zijn 15-jarige passagier is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De twee jongens waren samen met een 16-jarige bromfietser uit Bakel en zijn 16-jarige passagier uit Netersel onderweg. Alle vier droegen ze geen helm. De bromfiets van de 15-jarige bestuurder uit Netersel trof de politie later op de avond in de bosjes in de directe omgeving aan. Deze had de verdachte bestuurder daar in eerste instantie verborgen. De bromfiets was niet verzekerd en de bestuurder is nog geen 16 en dus nog niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat.

Son: Woninginbraak
Uit een woning aan de Drentelaan zijn tussen zaterdag 8.30 en 20.00 uur een videorecorder, een laptop, een draadloze telefoon en een notebook gestolen. De dader kwam binnen door aan de achterkant van het pand een deur open te breken.

Veldhoven: Beveiligingsmedewerker loopt gebroken neus op In een horecagelegenheid aan de Locht is zondag rond 5.35 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een beveiligingsmedewerker van de horecagelegenheid kort daarvoor. Dit gebeurde tijdens het oplossen van een opstootje dat ontstaan was onder de bezoekers. De beveiligingsmedewerker liep een gebroken neus op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Veldhoven: Alcoholcontrole
Op de Dommelstraat Noord en op de Nieuwe Kerkstraat is tussen zaterdag 18.30 uur en zondag 1.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 176 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Hiervan bleken vier personen te veel te hebben gedronken. Op de Dommelstraat Noord werd een 27-jarige automobilist uit Maarheeze betrapt met een promillage van 1,00. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Op dezelfde straat werd een 36-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een ademanalyse gaf bij deze man een promillage van 1,65 weer. Hij kreeg een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Op de Nieuwe Kerkstraat werd een 16-jarige bromfietser uit Veldhoven aangehouden. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,60 weer. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 75,--. Een 36-jarige automobiliste uit Waalre bleek ook te veel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 1,25 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen haar wordt eveneens een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Politie zoekt getuigen van ernstig ongeluk De politie is dringend op zoek naar getuigen in verband met een aanrijding die zaterdagochtend rond 3.30 uur plaatsvond op de Burgemeester Mollaan (zie persbericht 2 van 9 maart). Hierbij werd een 47-jarige voetganger uit Eindhoven door nog onbekende oorzaak geschept door de auto van een 22-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer is zwaargewond en ligt in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Het is voor de politie nog onduidelijk hoe het slachtoffer plotseling op de rijbaan terecht is gekomen. Vandaar dat automobilisten of andere voorbijgangers, die de aanrijding hebben gezien of het slachtoffer kort voor het ongeluk hebben zien lopen, verzocht worden om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De man droeg ten tijde van de aanrijding een donkere jas, een witte broek en zwarte schoenen.