Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 10-03-2002 Mediabericht zondag 10 maart (14.45 uur)

BAEXEM Ongeval onder invloed

BAEXEM Na een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2.19 uur heeft de politie een 25-jarige automobilist uit Heel aangehouden. De politie hield de man aan op verdenking van rijden onder invloed, het toebrengen van letsel aan een ander, het veroorzaken van een aanrijding en het rijden zonder rijbewijs. De man uit Heel verloor de macht over het stuur en ramde met zijn auto een tuinhek en kwam terecht in de tuin van één van de omwonenden. De auto raakte daarbij totaal vernield. De verdachte werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Zijn medepassagier, een 20-jarige man uit Beegden werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Weert gebracht.

GRUBBENVORST Fietsendieven aangehouden op autosnelweg

GRUBBENVORST De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige man uit Steyl en een 34-jarige man uit Tegelen aangehouden, toen ze op de fiets op de A73 werden gesignaleerd. De twee mannen waren op weg van Horst naar Tegelen met twee fietsen die ze in Horst bij het café hadden gestolen. De mannen kregen een bekeuring voor het fietsen op de snelweg. Vervolgens werden ze meegenomen naar het politiebureau, waar proces-verbaal is opgemaakt voor de fietsendiefstal. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld. Eén van de twee fietsen was gegrafeerd en kon direct bij de eigenaar worden terug bezorgd.
MONTFORT Bromfietser na achtervolging aangehouden

MONTFORT De politie heeft zaterdagochtend op de Vlasbree een 15-jarige bromfietser uit Montfort aangehouden na een achtervolging. De bromfietser die onverzekerd en zonder helm reed, werd daarvoor door de politie aangesproken op de Dijk. De bromfietser ging er vervolgens vandoor en probeerde aan de politie te ontkomen, waarbij hij tal van verkeersregels overtrad. Op de Vlasbree kwam hij ten val, waarop de politieagenten hem konden aanhouden. De bromfiets is in beslag genomen en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt.