Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 10-03-2002 Mediabericht zondag 10 maart (15.45 uur)

TEGELEN Ongeval met politieauto

TEGELEN - Zondagmiddag is om één uur een politieauto betrokken geraakt bij een ongeluk op de Venloseweg in Tegelen. De politieauto was met zwaailicht en sirene onderweg naar een ongeval op de St Aloysiusstraat. Toen de politieauto linksaf de Broeklaan in wilde draaien, kwam de auto in botsing met een 62-jarige automobilist uit Swalmen, die uit tegenovergestelde richting kwam en rechtdoor wilde. Zijn echtgenote die naast hem zat (leeftijd onbekend) moest met nekklachten in stabiele positie uit de auto gehaald worden. De vrouw is naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. Verder raakte niemand gewond. De politieauto liep lichte schade op. De andere auto is zwaar beschadigd doordat de brandweer het dak van de auto moest verwijderen. PANNINGEN Mishandeling op camping

PANNINGEN De politie heeft zaterdagavond drie jongens aangehouden, die ervan worden verdacht een 22-jarige jongen uit Essen (D) te hebben mishandeld. Het gebeurde op de camping Beringerzand. De jongen werd door een 16-jarige jongen uit Bergheim in zijn gezicht geslagen en door een 17-jarige jongen uit Essen (D) geschopt. De derde jongen, een 16-jarige jongen uit Essen-Ruttenscheid (D) ontkent enige betrokkenheid. Aanleiding en motief voor de mishandeling is onduidelijk. De drie jongens zijn in verzekering gesteld en de volgend dag verhoord. Er is tegen alledrie proces-verbaal opgemaakt, waarna ze zondagmiddag weer op vrije voeten zijn gesteld.

VENLO Onder invloed, valse naam en belediging
VENLO De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man uit Venlo aangehouden die op de St. Jorisstraat onder invloed op zijn snorfiets reed. De man gaf in eerste instantie een valse naam op en beledigde, ondanks waarschuwingen, herhaalde malen de politieagenten. Op het bureau is de verdachte een ademtest afgenomen. Hij blies 390 ugl (bijna twee keer de toegestane hoeveelheid). Voor alle drie de feiten is proces-verbaal opgemaakt. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.