Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 10-03-2002 Mediabericht zondag 10 maart (17.45, laatste berichten)

NEDERWEERT Snelheidscontrole

NEDERWEERT Bij snelheidscontroles op de Aan Vijftien heeft de politie vrijdagavond tussen kwart over zeven en half negen, twaalf bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 75 kilometer per uur, waar 50 kilometer is toegestaan. NEERITTER Inbraak in school

NEERITER De politie kreeg zaterdagmorgen om kwart voor twee een melding dat er ingebroken werd in de Lambertusschool in Neeritter. Hoewel binnen zes minuten ter plaatse, bleken de inbreker(s) er vandoor. De politie trof wel een geforceerd raam aan en zag dat computerapparatuur klaar stond om te worden meegenomen. Op een parkeerplaats op Den Koning trof de politie een Opel Kadett, die mogelijk door de inbreker(s) is gebruikt. Inzet van een speurhond en wachten op terugkeer van de inbreker(s) naar de auto, mochten niet baten. De auto is meegenomen voor technisch onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk informatie hebben wat kan leiden tot aanhouding van verdachten (0900-8844).
MONTFORT Twee maal door de afrastering

MONTFORT Een 23-jarige automobilist uit St-Odilienberg is zondagochtend rond half drie door twee afrasteringen gereden langs de Brandlintjesweg, toen hij de macht over het stuur verloor. Hij reed in de richting van de Waarderweg, toen hij eerst een weiland links van de weg binnenreed om vervolgens de weg over te steken en een ander weiland aan de rechterkant binnenreed. Daarbij werd de afrastering beschadigd. De automobilist verliet de plaats van het incident zonder iemand te waarschuwen. Er stonden paarden in de weilanden, die nu ook de weg op konden komen. De auto verloor bij de rit de kentekenplaat, op basis waarvan de politie de verdachte op zijn thuisadres kon vinden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van gvaar op de weg en het verlaten van de plaats van het ongeval. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld. De betrokkene zal vanaf nu onder het Golfslag-regiem vallen. Dat betekent dat hij extra in de gaten zal worden gehouden en dat bij een volgende overtreding zijn rijbewijs zal worden ingevorderd.