Ingezonden persbericht

Persbericht/autosport

Morien winnaar eerste Winterkampioenschap

Zandvoort, 10 maart 2002. De vierde en laatste wedstijd van het Winter Endurance Kampioenschap "The Final 6" op Circuit Park Zandvoort, leverde een overwinning op voor de équipe Albers/Heikamp/De Maar in een Donkervoort. Winnaar van de serie lange afstandraces werd Ronald Morien (Renault Clio), die zich dit winterseizoen de meest regelmatige rijder toonde. Opmerkelijke deelnemer was Bernard van Vollenhoven, Prins van Oranje, die met Frans Verschuur en Tim Buijs een Renault Clio in race-uitvoering bemande. De Oranjetelg eindigde in zijn debuutrace op een 25e plaats na in het begin van de zes uur durende race te kampen hebben gehad met technische problemen.

Het team van Johan Albers kreeg met nog tien minuten te rijden de zege als het ware in de schoot geworpen toen de constant leidende équipe De Groot/Van Haterd/Van Dongen hun Marcos na vijf uur en vijftig minuten, met technische problemen aan de kant moest zetten. Het snelle trio, dat zelfs terugzakte naar de zesde plaats algemeen, verliet zwaar teleurgesteld de Zandvoortse racepiste. Verrassend tweede werd het Marcos-duo Bert Moritz en Hans Kitsz. Kitsz reed zijn laatste race in 1985 in een Formule Ford 2000 en was lichtelijk verbaasd nog zo'n goede prestatie neer te kunnen zetten. De kersverse nationaal kampioen Morien reed een sterke race en plaatste zich samen met teamgenoot Joost Koenders op de derde positie algemeen in het eindklassement. Van de 43 équipes (113 rijders) haalden 32 teams de eindstreep.

Uitslag:

1. Albers/Heikamp/De Maar, Donkervoort, 173 ronden in 6uur1min56.133 sec.; 2. Moritz/Kitz, op 2 ronden; 3. Morien/Koenders, Renault Clio, op 3 ronden; 4. Thuis/Molenaar/Zwart, Renault Clio, op 3 ronden; 5. Weijers/Lusink/S. Bleekemolen, Renault Clio, op 4 ronden; 6. De Groot/Van de Haterd/Van Dongen, op 5 ronden.

Klassewinnaars:

Klasse +2000cc: Albers/Heikamp/De Maar, Donkervoort, 173 ronden
Klasse 2000cc: Morien/Koenders, Renault Clio, 170 ronden
Klasse BMW Compact: Komp/Aukema, 158 ronden

Dieselklasse: Breukers/Willems, Seat Ibiza Tdi, 157 ronden

Eindstand Winter Endurance Kampioenschap na vijf wedstrijden:


1. Morien 64 punten; 2. Struylaart 52; 3. Koelman 46; 4. Van der Kolk 44; 5. De Groot en Schaap 40.