Gemeente Hilversum

Proef éénrichtingsverkeer winkeldeel Gijsbrecht van Amstelstraat

Burgemeester en wethouders stellen voor om een proef te gaan houden met éénrichtingsverkeer in westelijke rijrichting op het winkeldeel van de Gijsbrecht van Amstelstraat tussen de Bosdrift en de Neuweg. Op deze manier wordt in de praktijk onderzocht wat de consequenties zijn van éénrichtingsverkeer op het winkeldeel. Het College stelt voor om de proef te gaan houden van 11 maart tot 7 april 2002.

Enquêteren
De Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Hilversum gaat voorafgaand aan de proef en tijdens de proef ondernemers, klanten en bewoners enquêteren. Op deze manier wordt in kaart gebracht hoe zij het éénrichtingsverkeer en de bereikbaarheid van de Gijsbrecht en de verkeersontwikkelingen in de omliggende (woon)straten ervaren.

Tijdelijke maatregelen

Omdat het gedeelte tussen de Bosdrift en de Neuweg tijdelijk verandert van een tweerichtingsweg in een éénrichtingsweg, worden er voordat de proef gaat plaatsvinden maatregelen genomen op het wegdek van het winkeldeel zelf. Zo worden er aan weerszijden fietsstroken met fietssymbolen geschilderd er komen er drempels om een 30 km/u regime te kunnen waarborgen. Om het winkelgebied heen zullen voor een goede verkeers-afwikkeling borden met omleidingsroutes worden geplaatst.

Na afloop van de proef zal het College op basis van de resultaten een definitieve stelling innemen over de rijrichting op het winkeldeel van de Gijsbrecht van Amstelstraat.