Provincie Utrecht

Persbericht

Laatste werkzaamheden Rijksstraatweg Leersum

28-02-2002
Op maandag 11 maart aanstaande start de provincie Utrecht met wegwerkzaamheden aan een gedeelte van de rijbaan van de Rijksstraatweg (N 225) in Leersum. Het gaat om het gedeelte vanaf Halfeiken tot aan de slinger (wyber) even ten oosten van de Boerenbuurt. Met de voet- en fietspaden langs dit gedeelte is al een begin gemaakt. De werkzaamheden vormen het laatste deel van de herinrichting van de Rijksstraatweg. Half mei is het totale project afgerond.

Werkzaamheden
De werkzaamheden tussen 11 maart en half mei betreffen: · Aanleg van een linksafstrook ter plaatse van de Boerenbuurt vanaf richting Amerongen;
· Aanleg van een fiets-/voetgangersoversteek ter plaatse van Vredeoord;
· Vernieuwen van de bovenste asfaltlaag van de hele rijbaan.

Om-en-omregeling
Om het verkeer op de Rijksstraatweg doorgang te laten vinden tijdens de werkzaamheden, wordt een om- en-omregeling aangebracht: tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer uit de twee richtingen beurtelings van één rijstrook gebruik kan maken.

Afsluiting
Voor de uitvoering van de werkzaamheden aan de rijbaan is het noodzakelijk dat de Boerenbuurt (tijdelijk) en de Vredeoordlaan worden afgesloten voor het doorgaande verkeer.
De afsluiting van de Boerenbuurt duurt van 11 maart tot 3 mei. Dit geldt ook voor Halfeiken vanaf de Schermlaan.

Omleiding
Verkeer uit Wijk bij Duurstede wordt opgevangen bij de Broekhuizerlaan en doorgestuurd naar de Darthuizerrotonde.
Plaatstelijk verkeer vanaf de Nieuwe Steeg en Boerenbuurt wordt omgeleid via de Kikvors, Kerkweg en Bijenkorf naar de centrumrotonde.

Informatie-avond op 4 maart
De gemeente Leersum houdt op 4 maart aanstaande een informatie-avond over de komende werkzaamheden.
Tijd: 19:30 uur
Plaats: Raadszaal gemeentehuis Leersum

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer M. van Leijenhorst van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 47, e-mail: martien.van.leijenhorst@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl