Gemeente Den Haag

2002-02-05: Wethouder Heijnen start verkoop cd 'Wij zijn bezorgd'

Op maandag 11 maart, 10.30 uur presenteren leerlingen van de openbare basisschool de Baanbreker in Den Haag de cd en videoclip Wij zijn bezorgd, precies een half jaar na de aanslag in New York. De opbrengst van de cd gaat naar hulporganisaties en is voornamelijk bestemd voor onschuldige slachtoffers en hun nabestaanden. Wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratie start op 11 maart de cd-verkoop in de centrale bibliotheek aan het Spui.

De tekst van het lied, gezongen door groep 8, is geschreven door een leerkracht van de school op de melodie We care a lot van de popgroep Faith no More. Het initiatief om de cd te maken kwam van drie leerlingen uit groep 8 van de Baanbreker naar aanleiding van 11 september.

De productie van de cd is onder meer mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag. De cd-hoes is gesponsord door fotostudio Americaine en de videoclip is in samenwerking met Centrum 16/22 gemaakt. De cd wordt via de school en de Free Record Shop verkocht voor vijf euro per stuk. De opbrengst van de cd gaat naar negen verschillende hulporganisaties die zich inzetten voor onschuldige slachtoffers, die de leerlingen zelf hebben uitgezocht: Warchild, Unicef, Novib, het Rode Kruis, het Aidsfonds, het Wereld Natuur Fonds, Terre des Hommes, Greenpeace en Save the Children.

5 maart 2002

last update: 5 maart 2002 ;pag.: 11543; auteur: 112;cat.: 17 Uw