Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: Uitnodiging voor de pers

Uitnodiging perspresentatie Balans Ruimtelijke Kwaliteit

Maandag 11 maart 2002
vanaf 15.30 uur
Ministerie van VROM, zaal B05.32

Op maandag 11 maart 2002 overhandigt de Directeur Generaal Ruimtelijke Ordening van het Ministerie van VROM, ir. Ineke Bakker, het eerste exemplaar van de Balans Ruimtelijke Kwaliteit 2001 aan de directeur van het Ruimtelijk Planbureau prof. dr. Wim Derksen. Bij deze gelegenheid zal prof. dr. Hans van der Cammen een korte presentatie geven over de inhoud van de Balans. Aansluitend zal een drankje worden geschonken.

De overhandiging vindt plaats om 15.30 uur in zaal B 05.32 op het Ministerie van VROM, Rijnstraat 8 te Den Haag. In deze zaal is de Balans Ruimtelijke Ordening voor journalisten beschikbaar vanaf 14.30 uur.

De Balans Ruimtelijke Kwaliteit dient als jaarlijkse monitor van de ruimtelijke kwaliteit. Het probeert antwoord te geven op de vraag hoe het is gesteld met de ruimtelijke kwaliteit in Nederland. Dit gebeurt aan de hand van zeven criteria die door het kabinet zijn vastgesteld: ruimtelijke en culturele diversiteit, functionaliteit, rechtvaardigheid, duurzaamheid, schoonheid en menselijke maat.