Vlaamse overheid

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap PERSMEDEDELING VAN HET MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 8 MAART

2002

Campagne " Onze wegeninspecteurs pakken spoorvorming aan!"

Van 11 maart tot 17 april start de Vlaamse overheid met een project dat spoorvorming op het Vlaamse wegennet wil tegengaan.

Spoorvorming kan onveilige situaties veroorzaken en is bovendien erg duur om te herstellen.
De grootste schadeverwekkers zijn overladen vrachtwagens. Nieuwe Vlaamse wegeninspecteurs krijgen daarom de bevoegdheid om vrachtwagens af te leiden naar een weegbrug en vast te stellen of ze al dan niet overladen zijn. Is dit het geval, dan wordt een proces-verbaal opgemaakt waarbij onmiddellijk een boete geïnd wordt of doorverwezen wordt naar het parket.

De bijbehorende publiekscampagne draagt de toepasselijke titel "Onze wegeninspecteurs pakken spoorvorming aan" en bestaat uit een affiche langs de wegen en advertenties in tijdschriften. Op het campagnebeeld is een wegeninspecteur te zien met een deegrol in de hand en zijn dienstwagen op de achtergrond. De deegrol symboliseert enerzijds de stok achter de deur en anderzijds de poging tot het "gladrollen van de wegen" (het voorkomen van spoorvorming dus).

Uiteraard wordt ook uitdrukkelijk campagne gevoerd voor de transportsector. Er werden twee verschillende infobrochures uitgewerkt, één voor de
vrachtwagenbestuurders die afgeleid worden en één voor de transportsector in het algemeen. Deze laatste wordt verspreid via een grootschalige mailing. Deze campagneproducten werden vormgegeven door het bureau 10 Advertising.

De administratie Wegen en Verkeer werkt samen met de Vlaamse Infolijn voor het beantwoorden van verdere vragen. Op de website wegen.vlaanderen.be verschijnt vanaf maandag 11 maart ook een tekst met meer info over de juridische achtergrond en procedure. U surft hiervoor naar het luik communicatie - affichecampagnes.

Voor meer persinformatie:
Sofie Vanhout
communicatieverantwoordelijke
administratie Wegen en Verkeer van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap
tel. 02 553 75 57
e-mail: sofie.vanhout@lin.vlaanderen.be
wegen.vlaanderen.be