Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 11-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

(Brom)fietsenkijkavond Almere
ALMERE De politie houdt aanstaande donderdag, 14 maart, tussen 19.00 en 21.00 uur een fietsenkijkavond op het hoofdbureau aan de Baljuwstraat. Alle fietsen en bromfietsen die in de afgelopen periode in de gemeenten Zeewolde en Almere zijn aangetroffen, staan uitgestald. Mocht u uw (brom)fiets kwijt zijn, kom dan kijken. Neem wel een kopie van uw aangifte mee! Er worden geen (brom)fietsen verkocht.

Verdachte mishandeling aangehouden
ZEEWOLDE Zondagavond is op de Strandweg een 44-jarige man uit Zeewolde mishandeld. Volgens getuigen hadden het slachtoffer en de verdachte in een etablissement al een woordenwisseling. Buiten ontstond er een vechtpartij. Hierbij liep de Zeewoldenaar letsel aan de ribben, kaak en een zware hersenschudding op. Hij is per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. Even later kon op aanwijzing van de getuigen de 46-jarige verdachte uit Huizen aangehouden worden. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Aanrijding Vogelweg
ZEEWOLDE Op de Vogelweg heeft zich zondagavond een aanrijding voorgedaan waarbij twee autos betrokken raakten. Een 30-jarige automobilist uit Nunspeet draaide vanaf de Roerdompweg de Vogelweg op en zag daarbij een 28-jarige automobilist uit Nunspeet over het hoofd. De 28-jarige probeerde te ontwijken, maar raakte mijn de linker voorzijde de achterkant van de auto van de 30-jarige. De auto van de 30-jarige raakte door de klap in de berm. De 28-jarige en de passagiere van de 30-jarige, een 15-jarig meisje uit Almere, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis in Almere en ter observatie opgenomen.