Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Autokraker aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 10 op maandag 11 maart heeft de beveiliging een man aangehouden voor het inbreken in autos.

Omstreeks 00.15 uur kwam een 31-jarige man uit Utrecht bij zijn auto in de parkeergarage aan het Moreelsepark. In de auto zat op dat moment een voor de Utrechter onbekende man. Tevens was er een zijruit ingeslagen. De 41-jarige inbreker zonder vaste woon- of verblijfplaats vluchtte de auto uit.

De beveiliging zag de man lopen en zette de achtervolging in. Even buiten de parkeergarage zag de beveiliging kans de man aan te houden en over te dragen aan de inmiddels gearriveerde politie. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. In de nabijheid van de auto waarin was ingebroken stond een tweede voertuig waar eveneens een zijruit was ingeslagen. De politie onderzoekt of de verdachte hier ook voor verantwoordelijk is.

Inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een inbreker op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie een inbraak melding van een winkel aan de Euterpedreef. Ter plaatse trof de politie een aantal getuigen aan die de verdachte hadden zien wegvluchten in de richting van de Kastordreef. Tevens werd een goed signalement doorgeven.

De politie startte een onderzoek in de buurt en zag de verdachte al hijgend uit een steegje van de Jasondreef komen lopen. De 37-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op weg naar het bureau bekende de man te hebben ingebroken. Getuigen hadden bij de winkel een tas van de verdachte aangetroffen. In de tas trof de politie een groot aantal gestolen producten aan.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Zondagavond vond op de Theemsdreef een aanrijding plaats waarbij twee personen op een scooter gewond raakten.

Een 40-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 20.45 uur op haar scooter over de Theemsdreef in de richting van de Neckardreef. Een 34-jarige automobilist uit Utrecht reed eveneens over de Theemsdreef en wilde op de kruising Theemsdreef / Moezeldreef linksaf slaan.

Hierbij zag de automobilist de scooterbestuurder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de twee opzittenden tegen de rechter achterzijde van de auto aanreden. De 40-jarige vrouw en haar passagier (geen gegevens bekend) werden met onbekend letsel overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 10 op 11 maart werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de kruising Amsterdamsestraatweg met de Marnixlaan een man rijden waarvan zij het vermoeden hadden dat hij gedronken had. De bestuurder kreeg in de gaten dat de politie hem wilde controleren en gaf gas. De agenten zette de achtervolging in maar verloren de auto uit het zicht. Op het Oppenheimplein zagen de agenten de man lopen.

De 27-jarige man uit Utrecht werd - ondanks dat hij lopend werd aangetroffen - aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter 1,40 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Tevens kreeg hij een rijverbod van zes uur uitgereikt. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.