Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Telia International Carrier benoemt Van Beurden als nieuwe Account Director

Hoofddorp, 11 maart 2002 ? Robert van Beurden (39) is per vandaag benoemd tot Account Director bij Telia International Carrier (Telia IC). Telia IC is een onderdeel van het Zweedse telecombedrijf Telia en biedt via haar transatlantische glasvezelnetwerk, het Viking Network, bandbreedte, spraak, data, IP en colocatie-diensten aan.

Robert van Beurden heeft uitgebreide ervaring in salesfuncties in de internet- en telecomwereld. Voor zijn benoeming bij Telia International Carrier was Van Beurden werkzaam bij Storm Telecommunications waarhij verantwoordelijk was voor alle salesactiviteiten in de Benelux. Daarvoor werkte hij bij Colt Telecom als Internet Account Executive waar hij onder andere partnerships heeft opgezet met Cap Gemini, ICL en HP. Voorafgaand daaraan werkte Van Beurden achtereenvolgens bij Electronic_State, Eurosat Benelux, EchoStar International, Everex Systems en Roffelsen. Over zijn overstap naar Telia IC zegt Van Beurden: "Ik ben zeer blij bij Telia International Carrier aan de slag te kunnen. De strategie van het bedrijf is erop gericht een van de drie leidende partijen te zijn in carrierland. Het uitgebreide Viking Network van Telia IC, gecombineerd met mijn ervaring, geeft mij de verwachting hieraan een goeie bijdrage te kunnen leveren."

Over Telia International Carrier
Telia International Carrier (Telia IC) is een dochtermaatschappij van het Zweedse telecombedrijf Telia. Telia IC is een aanbieder van IP, bandbreedte, telefoon, infrastructuur diensten en carrier neutrale colocatie. Op dit moment is het bedrijf de leidende Europese aanbieder van transatlantisch IP verkeer naar de VS. Via haar eigen geavanceerde glasvezelnetwerk - het Viking Network ? voorziet Telia haar klanten van wereldwijde hoge capaciteitsnetwerken. Het netwerk is een investerings-intensieve onderneming in Scandinaviƫ, Europa en de VS. De Europese infrastructuur bestaat uit meerdere kanalen en ondersteunt IP, spraak en dataverkeer. Het netwerk beslaat 40,000 kilometer in Europa en de VS en verbindt 50 grote steden via 120 points-of-presence (PoP's).

Telia is de Scandinavische marktleider in telecommunicatie. Het afgelopen jaar is de organisatie verder gestroomlijnd met een focus op haar kernactiviteiten. De kernactiviteiten van Telia zijn: mobiele communicatie, internet services, international carrier en vaste netwerk diensten. Telia is genoteerd aan de effectenbeurs van Stockholm. In 2001 was de totale verkoop ruim 6 miljard euro en werkten er ruim 17.149 medewerkers.

http://www.telia.com