Ingezonden persbericht

Tibbett & Britten Group en i2 Technologies breiden logistieke samenwerking in Verenigd Koninkrijk en Europa uit

Wereldwijde implementatie optimaliseert logistieke netwerken en harmoniseert interne logistieke IT-oplossingen

Zaltbommel, 11 maart 2002 - Tibbett & Britten Group plc. heeft haar samenwerkingsverband met i2 Technologies, leverancier van dynamische value chain management-oplossingen, uitgebreid. Met deze uitbreiding kan Tibbett & Britten de prestaties van de wereldwijde supply chains van haar klanten verder aanscherpen. Enkele van deze klanten zijn Danone, Sainsbury, Hewlett-Packard, Compaq, IBM, Dixon, Colgate-Palmolive, Gillette, Duracell en Marks & Spencer.

Tibbett & Britten koos voor i2 Five.Two, een zeer schaalbaar businessplatform voor de logistieke industrie met uitgebreide mogelijkheden die variëren van strategische netwerkplanning, transport-modelering en -uitvoering, beladingssystematiek en carrier-management tot en met het monitoren en integreren van logistiek en toeleveringsketens (supply chain).

i2 Five.Two is speciaal ontwikkeld voor de snelle en efficiënte ingebruikneming van logistieke oplossingen op het gebied van Supply Chain Management (SCM) en e-fulfillment. Tibbett & Britten en haar klanten kunnen hiermee hun strategisch voordeel versterken door logistieke- en voorraadkosten terug te dringen, lead times te verkorten en wereldwijde monitoring en alerting van de supply chain te realiseren, en gelijktijdig de kwaliteitsniveaus van alle diensten te verhogen. Daarnaast zullen i2's supply chain-simulatie- en ontwikkeltools Tibbett & Britten de mogelijkheid bieden haar klanten beter te adviseren op het gebied van logistiek en distributienetwerken. Dat geldt met name voor uitbestedingen, het kiezen van hoofdlocaties en distributiecentra en voor het opstellen van 'what if'-scenario's.

"Wij hebben na een zorgvuldige analyse van alle supply chain-leveranciers met een goede staat van dienst binnen de logistieke sector gekozen voor i2. Bij de keuze van een partner is één van de belangrijkste factoren de huidige beschikbaarheid van de oplossing en de wijze waarop deze zich in de toekomst zal ontwikkelen", aldus David Musgrave, Managing Director van Tibbett & Britten EMEA. "i2 is voor ons meer een strategische partner dan een softwareleverancier."

"De logistieke sector zit in een continue overgangsfase van een uitvoerend mechanisme tot knooppunt voor informatie, planning en onderscheidend vermogen", zegt Chris Gross, Sales Manager Distribution & Logistics Northern & South Region EMEA bij i2. "Momenteel zetten ondernemingen logistiek in als een strategisch wapen voor zeer snelle informatie- en goederenstromen. Logistieke afdelingen van productiebedrijven moeten zichzelf gaan profileren bij het opstellen van de masterplannen en het afgeven van levertijden in plaats van alleen processen uit te voeren. Bedrijven moeten systemen integreren, die de coördinatie verzorgen tussen logistiek, voorraad en productie. i2 wil de efficiency binnen dynamische waardeketens verbeteren en biedt daartoe een uitgebreide reeks hoogwaardige oplossingen voor logistieke bedrijven."

Veel leveranciers van logistieke oplossingen praten over IT-mogelijkheden en het vermogen om de supply chain van hun klanten te beheren, te optimaliseren en te monitoren vanuit het oogpunt van een 4PL (Fourth Party Logistics) of een Lead Logistics Provider. Met de oplossingen van i2 wordt Tibbett & Britten één van de eerste 4PL-bedrijven in het EMEA-gebied, die gebruikmaken van geavanceerde technologische oplossingen.

Tibbett & Britten
De internationale Tibbett & Britten Group plc is één van de grootste logistics service providers ter wereld. De kernactiviteiten richten zich op het beheer van nationale en internationale supply chains van grote retailers en multinationals op het gebied van voeding en drank, kleding en andere consumentengoederen. Naast warehousing en distributie biedt het bedrijf diensten voor het ontwerp en de bouw van distributiecentra, temperatuurgevoelige activiteiten, pre-retailing, systems integration en e-c ommerce. Het bedrijf beheert zo'n 4,5 miljoen vierkante meter warehouse-capaciteit en biedt transport, freightforwarding en internationale SCM-services. Enkele klanten zijn Carrefour, IBM, Kingfischer, Marks & Spencer, Procter & Gamble, Sainsbury, Tesco, Unilever en Wal-Mart/Asda. Tibbett & Britten is in 1958 in Londen opgericht en heeft bijna 36.000 medewerkers in 35 landen. In de Benelux is het bedrijf actief als Metra Transport met ondernemingen zoals Metra DC, Avance en Remijssen. Voor meer informatie: www.tibbett-britten.com

i2
i2 is al meer dan tien jaar marktleider op het gebied van Supply Chain Management en heeft haar technologie en expertise ontwikkeld tot Dynamic Value Chain Management-oplossingen. Daarmee kunnen bedrijven eenvoudiger samenwerken in besluitvormingsprocessen, niet alleen binnen een bedrijf, maar ook tussen verschillende ondernemingen. De oplossingen van i2 bestrijken alle value chain-interacties, inclusief Customer Relationship Management, Supply Chain Management en Supplier Relationship Management. i2 is in 1988 opgericht en is de enige softwareleverancier die de totale waarde voor haar klanten meet, audit en rapporteert. Het bedrijf wil in 2005 75 miljard dollar aan waarde gegenereerd hebben.

Ingezonden persbericht