Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opening Aditel kantoor in Nederland succesvol

EAN Nederland certificeert Aditel als eerste WebEDI leverancier

11 maart 2002, Hoofddorp Aditel, de ontwikkelaar van E-business integratie oplossingen, heeft op 27 februari de deuren van haar nieuwe kantoor in Hoofddorp (Nederland) geopend. De officiële opening was een onvervalst succes, waarop genodigden van topbedrijven als Albert Heijn, Atos Origin, Cap Gemini Ernst & Young, KPN Telecom, Hewlett-Packard en Sun Microsystems aanwezig waren. Ter gelegenheid van deze feestelijke opening ontving Aditel het EDI Service Center certificaat voor JCommerceRetail.nl (www.jcommerceretail.nl), de eerste gecertificeerde WebEDI oplossing voor de levensmiddelenbranche in Nederland uit handen van Loek Boortman van EAN Nederland.

De opening startte gemoedelijk met een borrel met Belgische bieren en Hollandse kazen en een enthousiaste speech van Filip Vranckx, CEO van Aditel. Aditel heeft met succes E-business integratie oplossingen gelanceerd in heel Europa , aldus Vranckx. Dit nieuwe kantoor in Nederland geeft ons de mogelijkheid de samenwerking met onze Noorderburen te versterken en onze klantenondersteuning in Nederland verder uit te breiden. Ron Booij, directeur Aditel bv, vervolgt: De kans om samen met Aditel te werken in een dynamische en opwindende industrie waar we een absolute meerwaarde kunnen bieden aan onze klanten door onze hoogtechnologische oplossingen, was er één die ik niet wou laten liggen.

Daarna ontving Ron Booij een certificaat van het EDI Service Center voor de Levensmiddelenbranche uit handen van Loek Boortman van EAN. Aditel is het eerste bedrijf in Nederland dat zo n certificaat ontvangt voor haar WebEDI oplossing voor de levensmiddelenbranche, JCommerceRetail.nl. Deze interactieve transaction hub geeft toegang tot Bizmail, een mailbox waarmee handelspartners documenten zoals bestelbonnen, pakbonnen en facturen manueel kunnen uitwisselen. Daarnaast laat JCommerceRetail.nl leveranciers toe om via Bizconnect handelsdocumenten rechtsreeks en geautomatiseerd te integeren in hun back-office applicatie.

Veel Nederlandse bedrijven zijn uitermate geïnteresseerd in verdere ketenintegratie en begrijpen het belang van technologie om kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen, vertelt Ron Booij, zeker nu de aandacht niet alleen komt te liggen op omzetgroei maar vooral op winstoptimalisatie door reductie van operationele kosten. Met JCommerce kunnen bedrijven efficiënt kritische informatiestromen automatiseren en beheren en hun bedrijfsprocessen laten samenlopen met die van hun klanten, leveranciers en partners.

Aditel is in volle expansie en met het nieuwe kantoor in Hoofddorp zet het bedrijf zijn groeiend succes in de Europese markt verder. Aditel dat zijn hoofdkwartier heeft in Gent, België opereert al internationaal via een netwerk van distributeurs. De opening van het kantoor in Nederland maakt deel uit van Aditel s internationale expansiestrategie.


---
Over Aditel
Aditel ontwikkelt en implementeert E-business integratie oplossingen om informatiestromen te automatiseren en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Op die manier wil Aditel de interactie en integratie van kopers, leveranciers en zakenpartners ondersteunen. JCommerce Aditel s E-business platform is volledig gebaseerd op de industriestandaarden als XML en Java en laat bedrijven toe informatie uit te wisselen en te integreren, onafhankelijk van netwerk, platform, applicatie of bestandsformaat.

Aditel is opgericht in 1995 in België en heeft meer dan 500 klanten wereldwijd, waaronder Agfa-Gevaert, Associated Weavers, Delhaize, Electrabel, Pioneer, Recticel, Pinguin, Seagram en Vandemoortele. Via buitenlandse vestigingen en een internationaal netwerk van distributeurs biedt Aditel haar producten en diensten aan in Nederland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.


---
Beeldmateriaal beschikbaar op: http://www.aditel.be/pages/opening_nl.jpg Bijschrift foto: Ron Booij ontvangt het EDI Service Center certificaat voor de JCommerceRetail.nl WebEDI oplossing. (foto: Lukas van der Molen) - vlnr: Ron Booij, directeur Aditel bv; Filip Vranckx, CEO Aditel; Loek Boortman, EAN Nederland Text available in English on
http://www.aditel.be/stargate?action=applyxsldb&servicename=content_aditelbe&file=sg://content_aditelbe/corporate/items.bnd&id=20020308001&xsl=sg://content_aditelbe/corporate/subcatmainview.xsl&cat=corporate&subcat=Press%20center&id=20002051011


---
Contact
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met:

Aditel Nederland
Ron Booij
Directeur
Telefoon: +31 23 549 9003
Fax +31 23 549 9105
E-mail: sales@aditel.nl
http://www.aditel.nl

Aditel België
Michaël Custers
Marketing & Communications Manager
Telefoon +32 9 233 98 30
Fax +32 9 233 98 50
E-mail: pr@aditel.be
http://www.aditel.be