RABOBANK NEDERLAND

Innovatie Award naar Rabobank voor 'pinnen op internet'

Persbericht onder embargo tot 11 maart 2002 24.00 uur

Rabobank heeft tijdens de uitreiking van de Nationale Thuiswinkel Awards op maandag 11 maart de Innovatie Award uitgereikt gekregen. Rabobank ontving de prijs voor haar internet-betaalmethode Rabobank Direct Betalen. De Innovatie Award wordt door de branche toegekend aan bedrijven of personen die een baanbrekende bijdrage hebben geleverd aan professionalisering van '(ver)kopen op afstand', bijvoorbeeld via catalogus of internet. De prijs werd in Grand Hotel Krasnapolsky uitgereikt door juryvoorzitter Gerard Marsman, voorzitter van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

'Pinnen op internet'
Rabobank Direct Betalen is een unieke manier van betalen via het internet waarbij klanten van de Rabobank snel, safe en simpel hun 'aankoop op afstand' kunnen afrekenen. De klant bepaalt met behulp van zijn bankpas, pincode en de 'random reader'een beveiligingscode, waarmee hij zijn aankoop 'pint'. De verkopende partij ontvangt binnen enkele seconden de betaling op zijn Raborekening. Naar verwachting zullen eind 2002 circa 2 miljoen Rabobank-klanten gebruik maken van deze wijze van betalen.
'De Rabobank maakt betalen en betaald krijgen via internet veilig en gemakkelijk en dat is een onmisbare schakel in het volwassen worden van de markt voor het kopen en verkopen via internet', aldus juryvoorzitter Gerard Marsman, in het dagelijks leven directievoorzitter van Wehkamp.

De toekenning van de Nationale Thuiswinkel Awards is een initiatief van
Thuiswinkel.org, de branchevereniging voor bedrijven die producten en/of diensten verkopen op afstand, bijvoorbeeld via catalogus of internet. Leden van Thuiswinkel.org voeren het Thuiswinkel Waarborg, het keurmerk voor kopen op afstand.

Primeur
Tijdens de uitreiking presenteerde de Rabobank een primeur: 'Rabobank Internet Machtigen'. Vanaf zomer 2002 kunnen klanten van de Rabobank via internet elektronisch eenmalige machtigingen verstrekken. Rabobank Internet Machtigen geeft de winkelier het recht om het aankoopbedrag via automatische incasso van de bankrekening van de gever van de machtiging (koper) af te schrijven. Dat kan overigens alleen als de winkelier ook klant is bij de Rabobank. Ondertekende papieren bewijsstukken zijn dan niet meer nodig.