Ingezonden persbericht

Webhostingprovider start SMS-diensten

Argeweb Hosting uit Maassluis start SMS-diensten voor haar klanten

MAASSLUIS, 20020311 -- Niet alleen de jeugd maakt veel gebruik van de zogenaamde 'Short Message Service' via de mobiele telefoon. Ook voor het bedrijfsleven is het een gemakkelijk en snel communicatiemiddel.

Klanten van de webhostingprovider Argeweb uit Maassluis kunnen vanaf 12 Maart gebruik maken van verschillende SMS-diensten.

Door een simpel sms-berichtje te sturen met de mobiele telefoon naar een servicenummer van Argeweb, krijgt de webhostingklant binnen enkele seconden een bericht terug met het aantal bezoekers van de website in een bepaalde periode.

Ook is het mogelijk om een overzicht met het aantal ongelezen emailberichten dat zich in een POP3-account bevindt te laten verzenden naar de mobiele telefoon van de gebruiker en er kunnen zelfs delen van een emailbericht worden opgevraagd via deze sms-dienst.

Argeweb biedt deze nieuwe service gratis aan al haar klanten aan. Voor het gebruik van de SMS-diensten hoeft de klant niet over extra software te beschikken, enkel over een mobiele telefoon met een SMS-functie. Hoewel voor deze dienst geen extra kosten in rekening gebracht worden, zijn er aan de SMS-berichten zelf wel kosten verbonden van ¤0,35 per bericht

Voorlopig is deze dienst alleen beschikbaar voor klanten die beschikken over een abonnement van KPN Telecom of Vodaphone. Argeweb verwacht deze diensten binnenkort ook aan de de gebruikers van Ben en Dutchtone aan te kunnen bieden.