Stadsdeel Zeeburg

Drempels op de KNSM-laan

Op maandag 11 maart wordt gestart met de uitvoering van een aantal snelheidsremmende maatregelen op de KNSM-laan. De werkzaamheden zijn - afhankelijk van de weersomstandigheden - binnen circa twee weken gereed.

Werkzaamheden
Verspreid over de KNSM-laan worden 14 rubber drempels op het wegdek aangebracht. Tijdens de werkzaamheden blijft de straat open voor alle verkeer. Op de plaats waar gewerkt wordt is één rijbaan over enkele meters afgesloten. Vanaf het moment dat de werkzaamheden starten is de maximum toegestane snelheid 30 km per uur.

In 2003 worden in de straat verhoogde kruisingsvlakken aangelegd. Tot die tijd wordt de KNSM laan met behulp van rubber drempels ingericht als een 30 km zone.

Waarom snelheidsremmende maatregelen?
In 1997 hebben het Rijk en de Nederlandse gemeenten afgesproken alle wegen Duurzaam Veilig in te richten om de verkeersveiligheid te vergroten. Volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig worden de straten van Stadsdeel Zeeburg ingericht als een erftoegangsweg (max. 30km per uur) of een gebiedsontsluitingsweg (max. 50km per uur). De KNSM-laan wordt ingericht als een erftoegangsweg.

Meer informatie
Voor nadere informatie over de uitvoering en de planning kunt u contact opnemen met de projectleider uitvoering, de heer R. Leeman, tel. (020) 608 03 23. Met vragen over de inrichting kunt u terecht bij stadsdeel Zeeburg via het algemene informatienummer (020) 608 07 11. Voor vragen over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte kunt u het gratis informatienummer 0800 933 28 74 van het stadsdeel bellen.