Ingezonden persbericht


Persbericht

Ede, 26 februari 2002

Epilepsie Vereniging Nederland presenteert unieke theatershow

Epilepsie Theater-productie Door een toeval 11 maart in première

EDE Op maandag 11 maart gaat in het Rotterdamse Theater Zuidplein de voorstelling Door een toeval in première. Deze eerste show van het Epilepsie Theater, een initiatief van Heisen Meducatief, is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN). Door een toeval belicht epilepsie vanuit verschillende perspectieven.

Bijzonder is dat alle spelers in het dagelijks leven betrokken zijn bij deze chronische aandoening. Tamar Niamut, een 19-jarige conservatoriumstudente, staat met haar lichtflitsgevoelige epilepsie als zangeres in de schijnwerpers. Zij wordt op de piano begeleid door neuroloog Steven de Froe, in het dagelijks leven werkzaam bij de epilepsiekliniek in Breda. Evelien van der Zwan heeft zelf ook epilepsie, terwijl Theo Lemmens een partner heeft met epilepsie. Detty Voorburg is moeder van Cindy, die epilepsie had. Wil van der Velde en haar zoon maken de ploeg compleet. Theo Heisen, initiatiefnemer van het Epilepsie Theater en maatschappelijk werker bij de Polikliniek voor Epilepsie te Rotterdam, koppelt de verschillende programmaonderdelen aan elkaar.

Alle spelers zijn amateurs. Onder leiding van een professionele regisseur Arie Kant, die onder meer drie shows van Hans Dorrestijn regisseerde voeren zij een programma op dat allerlei elementen bevat, variërend van drama en cabaret tot zang en interactie met het publiek.

"Wij steunen deze theatervoorstelling van harte omdat we vinden dat epilepsie uit de schaduw gehaald moet worden", zegt EVN-directeur drs. T. Tempels. "De show is bedoeld voor mensen met epilepsie én iedereen in hun omgeving. Epilepsie heb je immers nooit alleen; het is een aandoening die ook invloed heeft op onder meer je gezin en je werk. Het Epilepsie Theater brengt een positieve boodschap: je bepaalt zelf mede welke invloed epilepsie op je leven heeft. Als patiëntenvereniging werken we daar graag aan mee."

De première van Door een toeval begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur en het programma duurt tot 22.00 uur. Na afloop biedt de Epilepsie Vereniging Nederland alle bezoekers een hapje en een drankje aan.

Op 15 april zal een voorstelling worden gegeven in de Schouwburg in Nijmegen. Dit najaar staan er tevens uitvoeringen gepland in Breda, Bussum, Zwolle en Maastricht. EVN-leden betalen tien euro voor een kaartje; niet-leden twaalf euro.

Voor meer informatie en reserveringen: Epilepsie Vereniging Nederland, tel. 0318-672772; e-mail info@epilepsievereniging.nl; Internet: www.epilepsievereniging.nl

Noot voor de redactie