Ingezonden persbericht

Heren lijsttrekkers langs emancipatie meetlat

Persbericht van Emancipatie.nl

EMBARGO PUBLICATIE TOT 11 MAART 09.00 UUR

Den Haag, 08 maart 2002 ''De nieuwe Staatssecretaris Emancipatie moet een man zijn op het ministerie van Economische zaken". Aldus Annelies Verstand-Bogaert, de huidige bewindspersoon emancipatie in haar aftrap voor het digitaal lijsttrekkersdebat Emancipatie, onderdeel van de verkiezingsrubriek van emancipatie.nl

Tien politieke partijen en hun lijsttrekkers geven de komende weken op emancipatie.nl hun mening over de toekomst van het emancipatiebeleid. Wat zijn voor de volgende vier jaar uw prioriteiten in het emancipatiebeleid? Wat moet er op emancipatiegebied worden vastgelegd in het Regeerakkoord?

Ook is er de Stelling van de week. Iedere week reageren zowel kandidaat- Kamerleden als deskundigen uit het maatschappelijk veld op een concreet emancipatie-issue. In de week van 18 maart is de stelling: ''Mannen die hun vrouw slaan moeten het huis uit worden gezet'.

In de Programvergelijking zijn de verkiezingsprogramma's langs de emancipatie-meetlat gelegd. Is er aandacht voor dit onderwerp? Wat willen de politieke partijen concreet doen aan emancipatiepunten in thema's als arbeid en zorg, gezondheidszorg en integratiebeleid? Natuurlijk zijn er interactieve verwijzingen (hyperlinks) naar de volledige tekst van de verkiezingsprogramma's.

Vanzelfsprekend is er aandacht voor de 50/50-verdeling van kamerzetels: wie zijn de vrouwen op wie u uw (voorkeur)stem kunt uitbrengen? De site bevat verder nog een aparte rubriek 'alle vrouwelijke Kamerleden ooit'. Hier zijn alle vrouwen bijeengebracht die tot nu toe -dus vanaf 1923 - lid waren van de Tweede of de Eerste Kamer.

Emancipatie.nl

Emancipatie.nl is een site van de onafhankelijke Stichting emancipatie online (Steo), en startte op 8 maart 2000 op initiatief van de Joke Smit Stichting. Doel van de website is om hét internetportaal voor actuele informatie over emancipatie te zijn. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in 2001 een eenmalige subsidie verstrekt.

Meer informatie over de bijdragen aan het lijsttrekkersdebat Emancipatie en de stelling van de week?

Mail naar redactie@steo.nl

Vanaf 11 maart 09:00 uur zal alle informatie over de verkiezingen en bijgaand persbericht on line te vinden zijn op www.emancipatie.nl.